Başarıya Ulaşan Kadınlar Ödüllendirildi

Şile Gönüllüleri Kadın Dayanışma Platformu’nun düzenlediği 2014 Yılı Şile Başarı Ödülleri Gecesi’nde kadınlar arasında yılın en başarılıları belirlendi.

Farklı kategorilerde başarıya ulaşan kadınlara, ödülleri verildi.


Şile Gönüllüleri Kadın Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen 2014 Yılı Şile Başarı Ödülleri Gecesi, meşhur şile bezi sergisinin açılışıyla başladı.

Törene katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, sergideki şile bezlerinin yapılışını izledi.

AMAÇ KARDEŞLİK RUHUNU PEKİŞTİRMEK
Projenin amacına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şile Gönüllüleri Kadın Dayanışma Platformu Başkanı Sema Odabaşı, “Bizim burada olmamızın amacı, yaklaşık bir sene önce Şile Üvezli Köyü’nde başlayan birlik beraberliğimizin taçlandırılması ve kardeşlik ruhumuzun pekiştirilerek gelişmesini sağlamak. Platformumuza üye olan kardeşlerimizle birlikte özel bir gece tertip ettik. İnşallah gelecek nesillere kalıcı eserler bırakılması adına güzel imzalar atılır” şeklinde konuştu.

“KADINLARIN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU ÇOK AZ PLATFORM GÖRÜYORUZ”
Ödül töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Kadıoğlu, “Özellikle Şile Gönüllüleri Kadın Dayanışma Platformu’nu bütün samimiyetimle tebrik ediyorum. Çünkü hemşeri toplulukları denince hemen aklımıza erkek egemenliğinin etkili olduğu dernekler aklımıza geliyor. Kadınların söz sahibi olduğu çok az sayıda platform görüyoruz. Bu akşam bunların en güzeli, katılımın oldukça iyi olduğu bir platformu karşımızda görüyoruz” dedi.

“İSTANBUL’UN KADİM GELENEĞİYLE YOĞRULMUŞ BİR KÜLTÜRDEN GELİYORUZ”
Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ise, “Haddi de aşmaktan çekinerek şunu söyleyeceğim: Haddimizi hiçbir zaman aşmadık Şileliyiz. Çünkü İstanbul bize göre tarihi yarımadanın dışına hala çıkmadığı için biz Şileliler ‘İstanbul’a gidiyoruz’ diyoruz Şile’den çıkarken. O nedenle bu ifadeyi de hiçbir zaman kaybetmeyi arzu etmiyoruz. Çünkü bizler İstanbul’un kadim geleneğiyle yoğrulmuş bir kültürden geliyoruz” diye konuştu.

Gecede Şile gönüllüsü olarak bilinen Radyo Programcısı ve Şiir Yorumcusu Bedirhan Gökçe’ye de plaket takdim edildi. Gökçe, izleyiciler için de bir şiir yorumladı. Ödül törenine katılan Gazeteci Sibel Eraslan da Şile’yi anlattı. Üsküdar Belediyesi Halk oyunları ekibi de sergiledikleri performansla geceye renk kattı. Gecenin sonunda 10 farklı kategoride başarılı bulunan kadınlara plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA