Canik'e Engelsiz Park Yapılıyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde yapımı devam eden "Engelsiz Kafeterya ve Park" inşaatında incelemede bulundu.

Genç, belediye tarafından yapılan "Engelsiz Kafeterya ve Park" inşaatını gezdi.
Burada açıklama yapan Genç, "İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır. Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Hayata geçirdiğimiz 'Engelsiz Kafe ve Park' projesi bu anlayışla hazırladığımız bir projedir" dedi.

Belediye olarak hedeflerinin herkes için bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu belirten Genç, "Engelsiz kafeteryamızdan herkes yararlanabilecek. Bizler engelli vatandaşlarımızı evlerinde oturan değil, toplumun içinde olan, üretime katkısı bulunan bireyler olarak görmek istiyoruz. Engelli insanlarımız burada çalışma imkanı bulacak. Yine engelli kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada satışa sunabilecek veya sosyal etkinlikler yapabilecek. Buradaki her türlü donanımdan engelsiz vatandaşlarımız rahatça yararlanabilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA