Suşehri'den Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde yürüyüş ve miting alanları yeniden belirlendi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na göre, açık yer toplantısı yapılacak alan ve gösteri yürüyüşü yapılacak güzergahların başlama ve bitiş noktalarının yeniden belirlendiği belirtildi.
Sivas Caddesi üzeri Türk Telekom binası önünden başlayan ve Suşehri Belediye binası önüne kadar olan güzergahın gösteri, yürüyüş toplanma ve bitiş alanı olarak belirlendiği kaydedilan açıklamada, Cami Orta Mahallesi'nde bulunan eski sebze pazar alanının ise miting alanı olarak kullanılacağı kaydedildi.
Açıklamada Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gereğince, belirtilen yerler dışında gösteri ve yürüyüş yapılmasının yasak olduğu vurgulandı.
- Kamulaştırma çalışmaları
Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Atatürk Ortaokulu önünde bulunan 2 kişiye ait taşınmazın birinin kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.
Okul bahçesi önündeki taşınmazlar için başlatılan kamulaştırma işleminden birinin mal sahibiyle uzlaşma sağlanarak giderildiğini, tapusunun da Sivas İl Özel İdaresine devredildiğini kaydeden Perçi, diğer taşınmaz için de kamulaştırma işleminin uzlaşma yoluyla yapılması için mülk sahibiyle görüşmelerin devam ettiğini, uzlaşma sağlanamadığı takdirde mahkeme yoluna gidileceğini belirtti.

Kaynak: AA