Çomü Bünyesinde Bozcaada Meslek Yüksek Okulu Kurulacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu, Bozcaada Meslek Yüksek Okulu kurulması kararı aldı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada, senato toplantısı sonrası alınan karar doğrultusunda Bozcaada'da meslek yüksek okulu kurulması yönünde karar alındığını, kararın YÖK tarafından onaylanması halinde okulun açılacak bölümlerle faaliyete başlayacağını bildirdi.
Adalet Bakanlığı'ndan üniversiteye tahsis edilen adadaki tarihi hapishanenin restore edilmesiyle okulun faaliyete geçeceğini aktaran Laçiner, şunları kaydetti:
"Meslek yüksek okulunun bünyesinde iki bölüm açılması düşünüldü. Bunlardan biri otel, lokanta, ikram hizmetleri, diğeri ise seyahat, turizm eğlence hizmetleri bölümü. Dikkat edilirse bunlar hep Bozcaada'nın canlı sektörü olan turizme dönük bölümler. Bu bölümlerin altında da turizm ve otel İşletmeciliği, ikram hizmetleri, aşçılık, turizm ve seyahat işletmeciliği ve turist rehberliği adı altında 5 programın açılması tasarlanıyor. Bu karar da gönderildi. Eğer YÖK tarafından onaylanırsa tamamı turizme dönük olmak üzere Bozcaada Meslek Yüksek Okulumuz açılmış olacak. Böylece hem Gökçeada'da hem Bozcaada''a üniversitemiz var olacak."
Laçiner, Bozcaada Kaymakamlığı ve belediyesinin bu konuda çok ciddi katkıları olduğuna işaret ederek, herkese teşekkür etti.
Kaynak: AA