Daire Başkanı Kulluk, Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstifa Etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında daire başkanı olarak görev yapan Mustafa Kulluk (39), AK Parti'den Kütahya milletvekili aday adayı olabilmek için istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Tavşanlı ilçesinde 1976 yılında doğan Kulluk, ilk ve orta tahsilini Tavşanlı ve Bursa'nın Karacabey ilçesinde, lise öğrenimini Kütahya Sağlık Meslek Lisesinde 1994'te tamamladı. Kulluk, aynı yıl memuriyete başladı.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2000'de mezun olan Kulluk, 1994-2008 yıllarında Tavşanlı Devlet Hastanesinde (Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi) sağlık memuru ve müdür yardımcısı olarak çalıştı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikasının (Sağlık Sen) Kütahya Şube Başkanlığını 2002-2008 yıllarında yapan Kulluk, 2008'deki Sağlık Sen 3'üncü Olağan Genel Kurulunda genel başkan yardımcılığına seçildi. Bu görevi 2012 sonuna kadar yürüten Kulluk, 2012-2014 yıllarında Karabük Kamu Hastaneleri Birliğinde idari hizmetler başkanı olarak çalıştı. Evli ve iki çocuk babası Kulluk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünde daire başkanı iken 25'inci dönem Kütahya milletvekili aday adaylığı için istifa etti.
Kaynak: AA