Bursa’da 'Kültür Sanat Haftası”

Bursa Kent Konseyi (BKK) tarafından düzenlenen ‘Kültür Sanat Haftası’ devam ediyor.

Bursa’da 'Kültür Sanat Haftası”

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’ndeki programın ikinci gününde, BKK Kültür Sanat Çalışma Grubu temsilcisi Gülay Ünal tarafından ebru sanatı uygulamalı olarak anlatıldı. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği programın söyleşi bölümünde ise çini ustası Turgut Tuna tecrübelerini aktardı. ‘Sanat ve Uygarlık’ konulu sunum yapan Turgut Tuna, her estetik verinin altında mutlaka bir hayat tecrübesi olduğunu söyledi.

Duna, kültürün kendine has bir dili olduğunu, tek başına sanat unsuru görünmese de anlattıklarına bakıldığında zarif tarafının yakalanacağını belirtti.

Tuna, hiçbir şeyin başlangıcındaki gibi kalamayacağını, sanatın da değişimlere açık olup yeniliklere uyarak insanı kavraması gerektiğini söyledi.

Geleneksel sanatla uğraşanların karşılık beklemeden kültür taşıyıcılığı yaptığını ifade eden Tuna, “Zamana karşı savaşan insanlara her zaman saygı duymalıyız. Bugünün sanatına ayak uydurabilmek için değişimi fark etmek lazım. Günümüz sanatının, estetik hayat için yeniliklerden uzak kalacağımıza dair iddiası var. Bu zamanı nasıl estetik yaşayacağız? İfade biçimleri, kullanılan simgeler, hayatımızı güzel kılan her şey anlatımın içinde yerini bulduğu vakit günümüz sanatı oluşacak” dedi.

Kaynak: İHA