Burhaniye’de Eşbaşkanlı Kadın Meclisi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye Meclis Salonunda toplanan Burhaniye Kent Konseyi Kadın Meclisinin Genel Kurulunda, eşit sayıda oy alan Avukat Filiz Sonsuz ve Emekli Öğretmen Ülkü Çiftçi genel kurulun kararı ile eşbaşkanlar olarak göreve başladılar.

Burhaniye’de Eşbaşkanlı Kadın Meclisi
Saat 14.00 de başlayan toplantıda ilk sözü alan Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider’in kısa konuşmasında, genel kurula katılan ve 47 si delege yaklaşık 60 kadına teşekkür etti.
Şengider’in açılış konuşmasından ardından açık oylama ile yapılan seçim sonucu Pembe Çelebi’nin başkan, Ülkü Sancar ve Seznur Merve Arkon’un yazman olarak, genel kurul divanına seçilerek görev başı yaptı. Divan kurulu, gündem akışına göre ilk sözü Kent Konseyi Genel Sekreteri Uğur Baykent’e verdi. Uğur Baykent kısa bir konuşma yaparak kent konseyi kadın meclislerinin kuruluş ve amaçları konusunda bilgi verdi. Gündemin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile çeşitli konulardaki dilek ve öneriler maddelerinde kadınlar söz alarak görüş, öneri ve eleştirilerini dile getirdiler. Genel Kurulun ilerleyen bölümlerinde toplantıya katılan Belediye Başkanı Necdet Uysal’da söz alarak çeşitli konularda görüş ve değerlendirmelerini yaptı. Kent Konseyi, kadın ve gençlik meclislerini önemseyip her türlü katkıyı vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Uysal, önümüzde ki yaz aylarında bir gençlik kampı projeleri olduğunu anlatarak bu konuda kadınlarında ilgi ve katkılarını beklediklerini söyledi.

Kadın Meclisi Genel Kurulunda Meclis Başkanı ve Yürütme Kurlu Üyelikleri için gizli oy açık tasnif yöntemi ile ayrı ayrı iki seçim yapıldı. Başkanlık seçiminde Avukat Filiz Sonsuz ve Emekli Öğretmen Ülkü Çiftçi 19’ar oy aldılar. Bu gelişme sonrası genel kurulda seçimin yenilenmesi, kura, yaş ve dönem başkanlığı gibi çözüm önerileri konuşuldu. Ancak son olarak yapılan açık oylamada oybirliği ile eşbaşkanlık uygulamasına karar verildi.

Son olarak yapılan Yürütme Kurulu üyelik seçiminde ise 20 adaydan 12 asıl ve 8 yedek üyelik için, Ülkü Sancar, Nilgün Baykent, Pembe Çelebi, Nurhan Uzdur, Güler Yavuz, Gülderen Kasap, Tijen Erkol, Emine Özavcı, Mefharet Yakar, Reyhan Akaçık, Tülay Öztürk asil üye seçilirken, Ayşe Usluer. Gönül Kayahan, Hadiye Erok, Münevver Taylı, Arzu Kır, Necla Şentürk, Seznur Merve Arkon, Şenay Emtekin ve Deniz Erenoğlu’da yedek üye oldu.
Kaynak: İHA