Otokoç Macaristan'da

İSTANBUL - Otokoç Otomotiv'in Avrupa'daki ilk yatırımı olan Budget Macaristan'ın yeni tesisinin açılışı, ülkenin başkenti Budapeşte’de gerçekleşti.

Otokoç açıklamasına göre, yeni tesisin açılışı Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ve Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici tarafından yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen bulunan Cenk Çimen, şunları kaydetti:

"Koç Holding Otomotiv Grubu olarak, hem Türkiye hem de yurt dışında tarihimizin en büyük yatırımlarını yapıyoruz. İhracat ağırlıklı üretim projeleri olan sanayi yatırımlarımızı ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin en büyük projelerinden olan bu önemli sanayi yatırımlarımız, ülkemizin dış ticaret açığının kapatılmasına önemli katkılar sağlayacak. Grup olarak, bir taraftan da yurt dışında yerinde yatırım hamlelerimizi sürdürüyoruz. Geçen ay Fas’ta yepyeni bir tesis açılışı yaptık, şimdi de Otokoç’un Macaristan yatırımı için Budapeşte’deyiz. Avrupa’ya açılım için Macaristan önemli merkezlerden birisi. Önümüzdeki dönemde Koç Holding Otomotiv Grubu olarak yurt dışı faaliyetlerdeki büyümemizi ve yeni yurt dışı yatırımlarımızı arttırarak devam ettireceğiz."

Çimen, Otokoç'un, stratejilerine paralel, bir yandan Türkiye'de büyürken diğer yandan da Macaristan ile 4 ülkede yurt dışı operasyonlarını yürüttüğünü ve orta vadede 10 bin adetlik yurt dışı araç parkına ulaşmayı hedeflediğini belirtti.

Görgün Özdemir de Türkiye'de Avis ve Budget markaları ile kısa ve uzun dönemli araç kiralamada lider konumunda olduklarını dile getirdi.

Yurt dışındaki büyüme stratejileri paralelinde Türkiye'deki 40 yılı aşkın tecrübelerini yakın coğrafyada bulunan ülkelere de taşımayı planladıklarını aktaran Özdemir, "Yakın coğrafyadaki yurt dışı yatırımlarımız olan Azerbaycan, Kuzey Irak ve Kazakistan sonrasında Avrupa’daki ilk yatırımımızı Macaristan'a gerçekleştirdik. Yurt dışı operasyonlarımızda 2 bin 500 adetlik bir araç parkı yönetiyoruz. Önümüzde yüksek büyüme hedeflerimiz var. Bu büyümede Macaristan yatırımımız önemli bir paya sahip olacak. Yayılımımız başka ülkelerde de devam edecek. Önümüzdeki dönemde 2 yeni ülke yatırımı daha yapacağız" bilgilerini paylaştı.

İnan Ekici ise çok kısa bir zaman önce faaliyete başladıkları Macaristan'da, kısa süreli araç kiralama pazarında şimdiden yüzde 7 pazar payına ulaştıklarını vurguladı.

Üç yıl içinde kısa süreli araç kiralama pazarında ilk 3 sırada yer almayı hedeflediklerini belirten Ekici, "Ayrıca önümüzdeki yıldan itibaren uzun süreli kiralama operasyonumuzla da kısa zamanda pazardan önemli bir pay alabilmek istiyoruz" ifadelerini de kullandı.

Kaynak: AA