Karaisalı'da Zeytinyağı Üretimi

Karaisalı ilçesinde zeytin hasadının ardından zeytinyağı yağı üretimine başlandı.

Karaisalı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Alvur, Bakanlık tarafından, zeytin üreticilerinin üretmiş olduğu zeytini yağ haline getirmeleri durumunda kilogram başına 70 kuruş karşılıksız destek verdiğini söyledi.

Akdeniz bölgesinin karakteristik ürünü olan zeytinin üreticiler tarafından toplanarak yağ fabrikasında işlendiğini anlatan Alvur, "Adana zeytin üretiminin toplamında önemli paya sahip ilçede zeytinyağı elde ediliyor.  İlçede 16 liradan alıcı bulan sızma zeytin yağı, genel olarak il merkezinde satışa sunuluyor" dedi.

Karaisalı Ziraat Odası Başkanı Mahmut Metin, AA muhabirine, ilçede 15 bin dekarlık alanda yetiştirilen zeytinlerin tamamının çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olduğunu belirtti.

Zeytinyağı fabrika işletmecisi Hüseyin Süyüm de son yıllarda sızma zeytin yağının pazarda daha çok alıcı bulmasından dolayı ilçe halkının sızma zeytin yağına yöneldiğini anlattı.

Zeytin yağının tamamen doğal olduğunu ve katkı maddesi kullanılmadığını aktaran Süyüm, bu nedenle üretilen yağın kalitesinin üst düzey olduğunu söyledi.

Çiftçi Mehmet Aykıç da yetiştirdikleri zeytinin büyük bir bölümünü zeytin yağı üretiminde kullandıklarını anlatarak, ürettikleri ürünlere yogun ilgi olmasının kendileri memnun ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA