Çorum'da Jandarmaya Saldırı!

Çorum’da devriye görevi yapan askerlere ateş açıldığı iddia edildi.

Çorum'da Jandarmaya Saldırı!


Edinilen bilgilere göre, merkeze bağlı Harmancık köyü yakınlarında İl Merkez Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman jandarma çavuş ve iki erin devriye görevi yaptıkları sırada kendilerine ateş açıldığı iddia edildi. Kimliği belirsiz silahlı kişi yada kişilerin takip edildiği sırada kendilerine ateş açıldığını ve karşılık verdiklerini bildirmeleri üzerine İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Olay sırasında ateş açan kişi ya da kişileri takibi sırasında bacağını incittiği öğrenilen uzman çavuş, bölgeye sevk edilen ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Bölgeye sevk edilen komando birliklerinin, kaçtıkları iddia edilen şahısların bulunması için çalışmalarını sürdürürken, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince de bölgeye giden Laçin-Çorum Karayolu’nun il merkezi girişi ile Laçin ve Osmancık ilçelerinde kontrol noktası oluşturuldu. Trafik ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Laçin istikametinden gelen araç ve sürücüler detaylı kontrolden geçirildi.

Jandarma ekiplerince bölgede terör şüphesi de dahil olmak üzere olayın aydınlatılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kaynak: İHA