Yabancı Öğrenciler Tanışma Toplantısında Buluştu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ ) ve Afyon İHH Derneği işbirliğinde, Genç İHH ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği üyelerinin tanışma ve kaynaşması amacıyla toplantı düzenlendi

AFYONKARAHİSAR - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ ) ve Afyon İHH Derneği işbirliğinde, Genç İHH ve Karahisar Uluslararası Öğrenci Derneği üyelerinin tanışma ve kaynaşması amacıyla toplantı düzenlendi.

AKÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Afyon İHH Dernek Başkanı Ahmet Ertürk, İHH olarak 1993 yılında yola çıktıklarını söyledi.

Bosna-Hersek'teki savaş sırasında gerekliliği ortaya çıkan yardım kuruluşunun, şu anda yaklaşık 135 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Ertürk, "Derneğimiz 81 ilde ve birçok büyük ilçede teşkilatlanmasını tamamlamıştır. Afyon İHH olarak 28 Mayıs 2014 tarihinde dernek olma sürecini tamamladık, 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu seviyeye ulaştık" ifadelerini kullandı.

Afyon Genç İHH Başkanı Muhammed Özkul da "gençliğimizi kardeşlerimize, müminlere yardım ederek, Allah’ın emirlerine göre yaşamak için harcadık" diyebilmek amacıyla İHH çatısı altında bir araya geldiklerini dile getirdi.

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversitenin uluslararası öğrencilere eğitim verme noktasında her türlü çabayı ortaya koyduğunu kaydetti.

Üniversitenin daha gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını, bu anlamda kentteki kamu ve sivil toplum kuruluşlarının sürece katkıda bulunmalarını istediklerini ifade eden Karakaş, şöyle devam etti:

"Umuyorum ki çabalarımız, yeni projelerimiz sayesinde daha çok öğrenciyi üniversitemize getireceğiz. Evrensellik özelliğine uygun olarak üniversiteler, farklı ülkeler ve kültürlerden insanların bir araya geldikleri, sosyo-kültürel ve dünya meseleleri için çözüm ürettikleri yerlerdir. Biz de AKÜ olarak üniversitenin bu işlevine uygun faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz. Üniversitenin temel zemini gençliktir. Üniversite, yatırımını insana yapar. 'İnsan insanın kurdudur' söylemi ile medeniyet kuran değil 'İnsan insanın kardeşidir' düsturuyla medeniyet kuran bir inanç sisteminin ve kültürün mirasçılarıyız. Gençliğe ve insana yatırımımızı bu ilke doğrultusunda yapmaya çalışıyoruz."
Kaynak: AA