ASİMDER'den '1915' Filmine Tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, 1915 filminin Van’daki festivalde aday gösterilmesine tepki gösterdi.

ASİMDER'den '1915' Filmine Tepki
Dernek binasında açıklama yapan ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, bu yıl 4’üncüsü gerekleştirilecek Uluslararası Van Gölü Film Festivali Başkanı Oğuz Oktay’ın, festivalde 1915 filminin de aday gösterileceğini belirtmesini kınadıklarını söyledi.

Gülbey, “4’üncüsü yapılacak olan Van Gölü Film Festivali’nin tanıtım toplantısında festivalin ilk yola çıkışından itibaren sosyolojik konuları ele aldığını, ‘kültürel miras 100’leşme olarak sözde Ermeni soykırımının 100. yılına atıfta bulunarak bu festivalle Ermeni lobisine yaranmaktadır. Konuk ülke olarak Ermenistan’ı davet etmeleri de bu mesajın tuzu biberi olmuştur. Asıl niyeti ortaya koymuştur” dedi.

Oktay’ın, ‘100 yıl önce politik olarak neler olmuşsa olmuş bizi ilgilendirmiyor’, sözlerine sert tepki gösteren Gülbey, “100 yıl önce Ermeni çetelerince katledilen Müslüman halkı ve tecavüz edilen kadınlarımızı katlettikten sonra cenazelerini attıkları Van Gölü’nün ismini verdikleri festivale aday gösterdikleri ve bu katliamların, tecavüzlerin yaşanmadığını, hatta bu mağdur olan halkı haksız ve cani olarak gösteren filmi savunarak 100 yıl önce yaşananlar bizi ilgilendirmez demesi bu millete ve Vanlı hemşehrilerimizin atalarına hakarettir. Derhal bu hatasından vazgeçip Van halkından özür dilemesi gerekmektedir. Van halkının üzerinden ekonomik kazanç olacağı safsatasıyla kandırıp aslında Ermeni lobisinin bölgede rahat çalışmasına zemin hazırlanmak istenmektedir. Akdamar Kilisesi, Van-Erivan uçak seferi, Edremit göl kenarına Ermeni iş adamlarının yatırımı ve şimdide Van Gölü Film Festivali, Van halkı bu tür propaganda amaçlı yapılan oyunlara kanmasınlar. Bu çalışmaların asıl amacı Van halkının menfaati değil Ermeni lobisinin bölgedeki menfaatine hizmet etmektir. ASİMDER olarak bu tür çalışmaları kınıyor ve takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA