Adapazarı'nda 1. Bayanlar Yemek Yarışması

SAKARYA - Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından "Tatlarımızı Tanıyalım Tanıtalım" konulu 1. Bayanlar Yemek Yarışması düzenlendi.

Çark Mesire Nikah Sarayında yapılan yarışmaya, 8 kategoride 44 yarışmacı katıldı.

Yarışmada, çorba, börek, etli yemekler, tatlılar, sütlü tatlılar, hamur işi, sarma çeşitleri, kabak çeşitleri ve yöresel lahana ile mısır ekmeği çeşitleri yer aldı.

Katılımcıların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği ile World Association of Chefs Society Derneği'nden gelen 36 kişilik ekipte toplam 20 kişi jüri üyeliği yaptı.

Değerlendirme sonucu Zinnet Duman birinci, Semanur Kabak ikinci, Kadriye Demirel ise üçüncü oldu. Yemek yarışmasına katılan Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın ve Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer tüm yarışmacı ve yarışma jürilerine teşekkür etti.

Gastronomi ve Yemek Kültür Derneği Başkanı Bayram Özbek, düzenlenen yemek yarışmasında unutulan tatların gün çıktığını belirterek, "Gastronomi Derneği olarak öğrenci ve gençliği gastronomi dalında en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bugün burada ben ve tüm jüri üyeleri, değerlendirmelerimizi yaparken tüm ayrıntıları dikkate alarak puanlama yapmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Yarışmacılardan 1'inci olana tam altın ve 12 kişilik yemek takımı, 2'nci olana yarım altın ve mikrodalga fırın, 3'üncü olana ise çeyrek altın ve mutfak robotu hediye edildi.

Kaynak: AA