Erzincan'da Yolda Yaralı Bulunan Kartal Koruma Altına Alındı

Erzincan’da yaralı olarak karayolu üzerinde bir vatandaş tarafından bulunan yaralı kartal, Doğa Koruma Müdürlüğüne getirilerek tedavi altına alındı.

Erzincan'da Yolda Yaralı Bulunan Kartal Koruma Altına Alındı
Edinilen bilgiye göre, Erzincan’ın Kemah ilçesinden Erzincan’a doğru seyir eden Kazım Koyun isimli bir vatandaş, Kemah karayolu üzerinde bir kartal fark etti. Arabasını durdurup hayvanın yanına gittiğinde kartalın yaralı olduğunu fark eden Koyun, yaralı hayvanı aracına alarak Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirdi. Şube Müdürlüğüne getirilen yaralı kartalın ağzından kan geldiğini gören görevli veteriner hekimler yaralı kartalı tedavi altına alarak inceleme altına alındı.

Yaralı kartalı bulunan Kazım Koyun ise kartalı hiç ellemeden direk arabasına koyarak Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne getirdiğini ifade etti.

Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Uğur Önel ise bu tür durumlarda vatandaşların bulduğu yaralı bütün hayvanları kendilerine ulaştırabileceklerini ve buraya getirilen hayvanların tedavisi ve bakımını tamamen Şube Müdürlüğünün üstlendiğini belirtti.

Kaynak: İHA