Elazığ'da Halit Hoca Efendi Anıldı

Elazığ’da belediye tarafından ’Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri’ programında, Elazığ’ın yetiştirdiği kanaat önderlerinden Halit Hoca Efendi anıldı.

Elazığ'da Halit Hoca Efendi Anıldı
Elazığ Belediyesi tarafından şehrin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtma amacıyla düzenlenen ’Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri’ programında, kanaat önderlerinden Halit Hoca Efendi için anma programı düzenlendi.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde, düzenlenen programa, konuşmacı olarak Halit Hoca Efendi’nin talebelerinden Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Bilal Alat, Palu Vaizi Talip Dartay ve Naci Demir yer aldı. Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Belelediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz açılış konuşmasında, “Bir şehrin manevi mimarları vardır. Bir şehrin ismiyle bütünleşen, herkesin saygı duyduğu değerli şahsiyetler vardır. Elazığ manevi kimliği bakımından doruk noktada olan illerin başında gelir. Bu programları değerli büyüklerimizin bize rehber olacak fikirlerini, düşüncelerini günlük yaşamımızda yaşayabilmek için düzenliyoruz” dedi.

Halit Hoca Efendi’nin manevi kişiliği hakkında bilgi veren Fırat Üniversitesi öğretim görevlisi Bilal Alat, “Halit Hoca Efendi’nin gönlü sırlar mezarlığıydı. Tevazüde zirveydi, güler yüzlüydü, kimseyi mahcup etmezdi” diye konuştu.

Halit Hoca Efendi’nin talebelerinden Naci Demir ise Halit Hoca Efendi’nin insanı nur olarak tanımladığını ifade ederek, “Özellikle gençlere ne olur bu nuru söndürmeyin, öbür taraf çok zor derdi” dedi.

Palu Vaizi Talip Dartay’da, "İnsanın iki yönü vardır biri suret, biri sirettir. Hüküm sirete göre verilir. Halit Hoca Efendi kendini tamamen zahiri bilgilere hapsetmemiştir. İlmiyle amil olmayı kendine düstur edinmiştir” diyerek hayatından kesitler verdi.

Program sonunda katılımcılara Elazığ Belediyesi tarafından hazırlatılan ‘Müminlere Tembihler’ kitabı hediye edildi.
Kaynak: İHA