CHP Görele Ve Tirebolu İlçe Kongreleri Yapıldı

CHP'nin Görele ve Tirebolu ilçe kongreleri gerçekleştirildi. Görele İlçe Başkanlığına Osman Yılmazarslan, Tirebolu İlçe Başkanlığına ise Vehbi Güven seçildi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapılan kongrede, 129 delegenin 115'i oy kullandı. Kullanılan oyların 75'ini alan mevcut başkan Osman Yılmazarslan yeniden başkan seçilirken, diğer aday Kenan Bulvar ise 39 oy aldı.

Yılmazarslan, kongre sonrasında yaptığı konuşmada, tüm delegelere teşekkür ederek "Bu zamana kadar yapılan seçim çalışmalarında yapıcı ve birleştirici bir particilik anlayışı içerisinde oldum. Delegelerimizin verdiği karar doğrultusunda atanmış olarak değil de, seçilmiş bir ilçe başkanı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yılmazarslan’ın başkanlığındaki yönetim kurulu; Esat Aydın, Fatma Çolakoğlu, Halil Şişmanoğlu, Halil Yanık, Ramis Gökdemir, Salih Zeki Bayram, Serpil Kırtorun, Sevil Aydın, Şule Akkaya, Tamer Çifçi, Turgut Nazmi Odabaş ve Yalçın Kalaman'dan oluştu.

Kongreye CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı, Giresun Kadın Kolları Başkanı Kamer Özdemir Uzuner, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, MHP Görele İlçe Başkanı Salih Seferoğlu, delegeler ve üyeler katıldı.

Tirebolu ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleşen kongrede ise 77 delegeden 73’ü oy kullandı. Oylardan 45’ini alan Vehbi Güven, ilçe başkanlığı görevine seçildi. Mevcut başkan Mehmet Eraslan ise 28 oy aldı.

Güven başkanlığındaki yönetim kurulu ise Nevin Kara, Gülsen Uğur Akpınar, Şahin Gedik, İbrahim Altay, Serkan Domaç, Orhan Takır, Mustafa Karadeniz, Temel Domaç, Ömer Yıldız, Erdal Gökçe, Benhur Önal ve Abdullah Keşmer'den oluştu.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, amaçlarının CHP’yi bir an önce iktidara taşımak olduğunu söyledi.

Bu hedefe ulaşmak için de tüm teşkilatlarla el ele verip çalışacaklarını ifade eden Bektaşoğlu, "Çünkü bu ülkenin bize ihtiyacı var. Hiç bir yılgınlığa ve ümitsizliğe kapılmadan çalışmak ve oyumuzu arttırmak zorundayız. İktidar olabilmek için halkımıza küsmeden, onların tercihlerine saygı duyarak, bundan sonra yapılacak seçimlere en iyi şekilde hazırlanmalıyız” diye konuştu.

Kaynak: AA