TİKA'nın Moldova'daki Faaliyetleri

TİKA, Gökoğuz Yeri Sanayi ve Ticaret Odası bünyesindeki İşletme Eğitimi Merkezi'nde dil laboratuvarı kurdu, eğitim salonunun modernizasyonunu yaptı

ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova'da bir dil laboratuvarı kurdu ve eğitim alanında donanım desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Gökoğuz Yeri Sanayi ve Ticaret Odası bünyesindeki İşletme Eğitimi Merkezi'nde, gelen talepler üzerine daha geniş bir yelpazede eğitim imkanı sunulması için bir dil laboratuvarının kurulduğu ve eğitim salonunun modernizasyonunun yapıldığı belirtildi.

Eğitim salonu ve dil laboratuvarı, Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, Moldova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Valeriu Lazar, Gökoğuz Yeri Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mihail Paşalı, Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, TİKA yetkilileri ve Gökoğuz'dan işadamlarının katılımıyla düzenlenen bir törenle açıldı.

Hizmet vermeye başladığından bu yana iki binden fazla kişinin faydalandığı İşletme Eğitim Merkezi'nde firmalara, girişimcilere ve gençlere yönelik olarak işletmecilik, muhasebe, yabancı dil, mesleki ve sektörel programlar gibi çeşitli alanlarda ücretli ve ücretsiz eğitimler veriliyor.

Merkezin yeni eğitim salonu ve dil laboratuvarının önümüzdeki dönemde ücretsiz Türkçe derslerine, ayrıca Moldova ile Türkiye arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın Gökoğuz Yeri'nde tanıtımına yönelik çeşitli programlara ev sahipliği yapması bekleniyor.
Kaynak: AA