İzmir'deki İzinsiz Gösteri

Gözaltına alınan aralarında HDP İzmir il eş başkanları Aykan ve Uğur'un da bulunduğu 9 kişi, adliyeye sevk edildi

İzmir'deki izinsiz gösteride gözaltına alınan 23 kişiden aralarında HDP İzmir il eş başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un da bulunduğu 9 kişi, adliyeye sevk edildi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde önceki gün akşam saatlerinde Uludere olaylarında ölenleri anma bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteride gözaltına alınan aralarında Aykan ve Uğur'un da olduğu 9 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, "terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, izinsiz gösteri organize etmek ve katılmak, görevli memura mukavemet" gerekçesiyle İzmir Adliyesine sevk edildi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesinde izinsiz gösteri yapan bir diğer gruptan 14 kişi ile dün Menemen ilçesinde düzenlenen terör örgütü YDG-H operasyonunda gözaltına alınan 8 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, işlemlerinin ardından bu şüphelilerin de adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Uludere olayında ölenleri anma bahanesiyle toplanan grubu, gösterinin izinsiz olduğu gerekçesiyle uyaran polis ekipleri, yasa dışı sloganların atılmaya devam etmesi üzerine biber gazı ile müdahale ettiği gruptan bazı göstericileri gözaltına almıştı.
Kaynak: AA