Hipodromda jokey kavgası

Jokey Müslüm Çelik, atının devrildiği yarışta Ömer Kaya'nın kendisini düşürdüğünü iddia etti. Yarış komiserleri suç olmadığını açıkladı. İki jokey yarış sonrası tartıştı. Yatıştırılan olay otoparka taşındı. Çelik'in akrabaları, aracına giden Kaya'yı sıkıştırıp dövdü

Hipodromda jokey kavgası
Hipodromda jokey kavgası
Hipodrom'larda çekişme yarış alanının dışına çıktı, jokeyler hesaplaşmayı yarış çıkışına taşıdı. Adana Yeşiloba Hipodromu'nda 27 Aralık Pazar günü yapılan 7. koşuda son 600 geçilirken Müslüm Çelik yönetimindeki Boğazkere isimli at dengesini yitirerek devrildi ve yarış dışı kaldı. Jokey Müslüm Çelik, kendi kulvarında giderken dış kulvardaki Ömer Kaya'nın bindiği Ser Hasan isimli atın kendisini sıkıştırmasıyla düştüğünü iddia etti. Sprint kulvarının daraldığı için atının devrildiğini söyleyen Çelik'in iddiaları yarış sonunda komiserler tarafından değerlendirildi ve Ömer Kaya suçlu bulunmadı. Ancak bu karardan memnun kalmayan Müslüm Çelik jokey odasında Ömer Kaya ile tartıştı.

EMNİYETE GİDİP ŞİKAYETÇİ OLDU
Yarış komiserlerinin kusur bulmamasına rağmen kendisini Kaya'nın düşürdüğünü iddia eden Kaya'ya sert çıkıştı. Olay diğer jokeyler tarafından büyümeden önlendi. Ancak Ömer Kaya hipodrom çıkışında arabasına giderken saldırıya uğradı. Çelik'in ağabeyi Mehmet Çelik ve amca oğulları tarafından darp edildiğini iddia eden Kaya ise TAKVİM'e konuştu: 'Yarış çıkışında arabama giderken jokey Müslüm Çelik'in ağabeyi Mehmet Çelik ve amca çocukları arkamdan gelerek bana vurdu. Yere düştüm. Üzerime çullanarak vurmaya devam ettiler. Müslüm Çelik'in düşmesinin sorumlusu olarak beni gördüklerini söyleyerek bana ve aileme küfürler ettiler. Ahmet Çelik ve Müslüm Çelik de oradaydı. Gözleri önünde beni darp ettiler ancak onlar olayı seyretti. Hipodrom güvenlikleri geldi. Şikayetçi olduğumu söylememe rağmen hiç bir işlem yapmadılar. Mahalli komiserler kuruluna şikayetçi oldum ve onlar Müslüm'ün düştüğü yarışta benim hiç bir suçumun olmadığını kendileri söylediler. Ayrıca aldığım darp raporuyla birlikte Emniyet'e şikayetçi olarak başvurumu yaptım.'

Hipodromda jokey kavgası

Jokey Müslüm Çelik geçen hafta Adana'da favori olduğu bir yarışta düşünce, Adana'da 2015'in en çok yarış kazananı olma
şansını kaçırmıştı.

Hipodromda jokey kavgası

JOKEYLER ODASI YOL GEÇEN HANI

Ömer Kaya'nın başına gelen olayın bir benzeri geçtiğimiz aylarda Ankara'da meydana gelmişti. Ankara Hipodromu çıkışında jokey Gökhan Yıldız aynı kişiler tarafından aynı sebeple otopark çıkışında darp edilmişti. Yarış camiasından ismini vermek istemeyen bazı antrenörler ise Adana'da ahırlar bölgesinde her gün benzer olaylar yaşandığını söyledi. Jokey odalarının yol geçen hanına döndüğünü iddia eden antrenörler büyük bir otorite boşluğu olduğunu ve Adana hipodrom Müdürü Süha Mutlu'nun bu olaylara önlem almadığını belirtti.

HİPODROM GÜVENLİĞİ NE YAPAR?

Hipodrom güvenliğinin 'Biz jokeyleri korumuyoruz' dediğini belirten Ömer Kaya, 'Can güvenliğimizi kim sağlayacak' diye isyan etti.