Tarım Sektörünün Kalbi Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nda Atıyor

UBM EMEA (İstanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, 15. Growtech Eurasia; Uluslararası Sera Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’nı 80 bin kişinin ziyaret etmesini ve 500 milyon doların üzerinde ticaret hacmi gerçekleştirilmesini beklediklerini kaydetti.

Tarım Sektörünün Kalbi Growtech Eurasia Tarım Fuarı'nda Atıyor
Antalya Expo Center’de 35 bin metrekarelik alanda 5 Aralık’a kadar açık kalacak 15. Growtech Eurasia; Uluslararası Sera Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’nı, 10 ülkeden 40 kişilik alım heyetinin yanı sıra, yaklaşık 70 ülkeden 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İlk günle birlikte tarımın başkentinde düzenlenen fuara üreticiler büyük ilgi gösterdi. Katılımcılar ve ziyaretçiler fuarda sera ve teknolojileri, tarım Teknolojileri ve ekipmanları, sulama sistemleri, tohumculuk, fidecilik, bitki besleme ve koruma, biyolojik mücadele, tarımsal makine ve ekipmanlarına ulaşma imkanı bulacak.

UBM EMEA (İstanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, fuarın her geçen yıl büyüdüğünün altını çizerek, bu yıl geçen yıla oranla katılımcı sayısında yüzde 15 katılım yaşandığını kaydetti.

Yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Engin Er, bu yıl 80 binin üzerinde bir ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

ÇİFTÇİ FUARDA YENİLİKLERİ BULUYOR

Sadece yurt içi değil yurt dışı ağırlıklı bir fuar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Engin Er, “30’dan fazla ülkenin standının yanında 75 ülkenin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Çiftçiler tarımı verimli şekilde yapabileceklerini bu fuarda öğreniyorlar. Çiftçi birim alandan verimini ve ekonomik girdisini arttırmayı bu fuarlardaki teknolojileri takip ederek öğreniyorlar. Fuara katılan yerli ve yabancı firmalar sektöründe liderdir. Çiftçi alacağı yeni bir tohum, yeni bir gübre çeşidiyle verimini arttırabiliyor” dedi.

ÇİFTÇİ VE FİRMALAR BULUŞUYOR

Firmalarında çiftçilere fuarlarda rahatlıkla ulaşabildiği kaydeden Engin Er, “Firmalar yeni teknolojilerini piyasaya çıkarmadan üreticiye ulaştırmayı hedefliyor. Yabancı ziyaretçilere de ürünlerini pazarlamayı amaçlıyorlar. Türk tohumu, sulama sistemleri ihraç edilmeye başladı.

Bir çok kişi Türkiye’deki bu ürünleri görmek ve ülkesine götürmeyi hedefliyor” diye konuştu.

Er, geçen yıl olduğu gibi bu yılda ticaret hacminin 500 milyon doların üzerinde olmasını beklediklerini kaydetti.

"KRİZ TATLIYA BAĞLANMALI"

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin fuardaki firmaları olmasa da üreticileri etkileyebileceğini işaret eden Er, “Buraya katılan firmalar Rusya’ya direk ürün satan firmalar değildir. Rusya’ya ürün satan çiftçilere, girdi sağlayan firmalar var. Şuan bu firmalar krizinden etkilenmiyor ama süreç 6 veya 9 ay devam ederse firmaları da etkileyecektir. Firmaların görüşü, Rusya yaş sebze ve meyveyi tüketmek zorunda. Stoklayabileceği durumda yok. Rusya’nın bu ürünleri en yakın ve ucuz olarak alabileceği yer Türkiye’dir. Sektör bu işin kısa sürede tatlıya bağlanmasını bekliyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA