Manavgat'ta TEOG 1 Başarısı

Antalya’nın Manavgat ilçe’nde eğitim veren Başarı Koleji, 2015-2016 yılı TEOG 1’de büyük başarı elde etti.

Manavgat'ta TEOG 1 Başarısı
Geçtiğimiz yıl TEOG sınavında 9 tane Türkiye 1.si çıkartarak şampiyon olan Başarı Koleji, bu yıl da kırılması çok zor bir rekora imza attı. Başarı Koleji’nin 77 tane 8.sınıf öğrencisi TEOG-1’de 120 soruda 107 genel net ortalaması yaparak büyük bir başarı elde etti.

Başarı Koleji Ortaokul Müdürü Savaşkan İlmak, kesin sonuçların henüz belli olmadığını; ancak öğrencilerle bir bir görüşülerek ve kitapçıklar üzerindeki işaretlemelerin analiziyle gayri resmi sonuca erişildiğini belirtti.

İlmak, 6 öğrencinin Türkiye 1.si olması dışında; ‘1 öğrencinin 120 soruda sadece 1 yanlış, 1 öğrencinin 2 yanlış ve 6 öğrencinin de 3 yanlış yaptığını, sınava katılan 77 öğrencinin 120 soruda 107 genel net ortalaması ile erişilmesi güç bir başarıya imza attığını söyledi.

İlmak, bir kez daha zirvede yer almanın, bilhassa ‘Manavgat’ta ve tek okul çatısı altında bu rekor rakamlara erişmenin’ haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.



Yönetim Kurulu ve Okul Aile Birliği ve öğrenci velilerinin elde edilen başarıda çok önemli pay sahibi olduğunun altını çizen Başarı Koleji Genel Müdürü Nazmi Ünal, “İyi sonuç vermiş bütün iyi niyetli çalışmaların sırrı öncelikle takım çalışmasıdır. Biz de öğretmen-öğrenci-veli bağlamında çok verimli iletişim ve işbirliği oluşturduk” dedi.

Kaynak: İHA