'4 Ülke 1 Medeniyet' Projesi Başladı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Gençlik Gelişim Programı kapsamında desteklenen, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin organize ettiği "4 Ülke 1 Medeniyet" projesi başladı.

Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla Pendik Atatürk Kültür Evi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam, kendi öğrencileri ile KKTC, Ürdün ve Kosova'dan gelen öğrencilerin, "4 Ülke 1 Medeniyet" projesi çerçevesinde on gün boyunca İstanbul'da çalışmalar gerçekleştireceğini söyledi.

Tekçam, Kosova Alauddin Medreseleri, KKTC Hala Sultan İlahiyat Koleji, Ürdün Modern System Schools ve Al Hasad okullarıyla kardeşlik protokolleri olduğunu kaydederek, "Bu okullarla karşılıklı olarak eğitim iş birliklerini gerçekleştiriyoruz. Biz, bu eğitim iş birliklerini farklı safhalara taşımak üzere projeler yazıyoruz. Bu projelerimizden birinin de bugün açılışını gerçekleştirdik. 2-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek projeyi güzel bir şekilde neticelendirmek istiyoruz" diye konuştu.

Kardeş okullarla öğrenci değişimleri de yaptıklarını ifade eden Tekçam, Kosova, KKTC ve Ürdün'den gelen öğrencileri İstanbul'da misafir ettiklerini anlattı.

Kosovalı, Ürdünlü, KKTC'li öğrencilerin birbirleriyle tanışmalarını ve on gün boyunca İstanbul'da bir arada bulunmalarını amaçladıklarını belirten Tekçam, şunları kaydetti:

"Medeniyetin merkezi ve göz bebeği olan bu şehirde tanışmalarını, kaynaşmalarını ve güzel bir şekilde eğitim iş birlikleri gerçekleştirmek istiyoruz. Öğrenciler, proje kapsamında Şehir Üniversitesi'nde seminerlere katılacaklar, Okçular Vakfı'nda okçuluk eğitimi alacaklar, ebru sanatı öğrenecekler, ülke günleri gerçekleştirilecek ve İstanbul'un tarihi, turistik yerleri gezilecek. İnşallah on gün sonunda da öğrenciler buradan güzel dostluklarla ülkelerine dönecekler."

Kaynak: AA