Bakan Ramazanoğlu Çocuklarla Sinemada Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Sevgi Evleri"nde kalan 40 çocukla birlikte "Star Wars 7: Güç Uyanıyor" filmini izledi

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Sevgi Evleri"nde kalan 40 çocukla, "Star Wars 7: Güç Uyanıyor" filmini izledi.

Çocuklarla bir alışveriş merkezindeki pastanede buluşan Bakan Ramazanoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bir pazar günü ailemizle beraber film seyretmeye geldik. Sinemadan önce de pasta yiyeceğiz. Hepimiz beraber olmaktan çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ramazanoğlu, çocuklarla beraber pazar sinemaları, pazar faaliyetleri yapacaklarını, bu günleri geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Ramazanoğlu, daha sonra çocukların filme ilişkin görüşlerini anlatmasını istedi. Filmi izleyecek çocuklardan 11 yaşındaki Onur, "bakan anneleriyle" birlikte Star Wars filmini ilk kez izleyeceğini söyledi.

15 yaşındaki Furkan da filmin dünya genelinde büyük yankı uyandırdığını hatırlattı. Kaldıkları evin çok güzel olduğunu belirten Furkan, isteklerinin yerine getirildiğini, hayatından çok memnun olduğunu ifade etti.

Ziya ise Bakan Ramazanoğlu ile birlikte film izlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "ABD Başkanı Obama bile filmi izlemeye gitti. İzledikten sonra fikirlerimi söylerim" dedi.

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Ramazanoğlu daha sonra çocuklarla filmi izledi.

Sinema çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ramazanoğlu, çocuklarla sinema izleme fikrinin "Biz büyük bir aileyiz" düşüncesinden ortaya çıktığını belirtti. "Sevgi Evleri"nde kalan çocukların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Ramazanoğlu, "Bundan sonra sanatsal ve kültürel faaliyetler de hayatımızın içinde olacak" dedi.

Star Wars filminin çocukların tercihi olduğunu aktaran Ramazanoğlu, filmin güncel olduğunu, başka bir gün de bir başka filmi izleyeceklerini kaydetti. Çocukluğunda sinemaya gidip gitmediği sorulan Bakan Ramazanoğlu, çocuk filmleri olduğunda babasıyla pazar sabahları sinemaya gittiklerini, tatlı yediklerini anlattı. Ramazanoğlu, bugün de film izlemeden önce çocuklarla tatlı yediklerini dile getirerek, çocukluk hatıralarının canlandığını söyledi.

Çocuklar da filmin en çok aksiyonlu sahnelerini beğendiklerini dile getirdiler.
Kaynak: AA