Binlerce Genç Sarıkamış'taki Şanlı Ecdadımız İçin TEK Yürek Olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda, 101. yılında, ‘Vefakar Gençlik, Cefakar Ecdadını Unutmayacak’ sloganıyla düzenleyeceği, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları”nda binlerce genç, ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlık için yürüyecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 3 Ocak 2016 Pazar günü 81 ilde gerçekleştirilecek anma programları çerçevesinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce gencin, şanlı ecdadımızın gösterdiği büyük fedakarlığı yüreklerinde yaşayacağını söyledi.



Türkiye’nin geçmişiyle, ecdadıyla gurur duyan bir nesile sahip olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, ”Bizler; İstanbul’un fethiyle birlikte Ortaçağ’a son veren, milli mücadelede Anadolu topraklarını şehit kanlarıyla sulayan ama düşmana teslim etmeyen bir neslin evlatlarıyız. Bizler; şanlı, köklü ve yüzyıllarca hüküm süren sayısız devlet kuran, dünyaya hükmeden bir geçmişin mirasçılarıyız” dedi.

Gençlerimize tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak için anma programlarına büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Böylesine önemli programlara gençlerimizin katılmaları ve şanlı ecdatlarının bu toprakların birliğini ve bütünlüğünü korumak için gösterdiği mücadeleyi yüreklerinde yaşama ve gelecek nesillere de aktarma adına çok önemli. Ülkemizin dört bir yanında gerçekleştireceğimiz anma programlarında binlerce gencimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacak” diye konuştu.

SARIKAMIŞ’TAKİ PROGRAMIN GÜZERGAHINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenleyeceği anma programları kapsamında Sarıkamış’ta her yıl Kızılçubuk mevkiinden başlayarak Sarıkamış Şehitliği’nde sona eren yürüyüş programı, Kızılçubuk toplanma alanında yapımı süren gölet ve yol inşaatı nedeniyle bu yıl Kars merkezde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında yaklaşık 5 bin kişi, başlangıç noktası olan Yenimahalle Garnizon Şehitliği’nde toplanacak. Katılımcılar yürüyüş boyunca; Şehit Er Asım Akçay sokak, Gazi Ahmet Muhtar Paşa caddesi, Faik Bey caddesi ve Kazım Paşa caddesi istikametlerini geçerek Ebul Hasan Harakani Külliyesi alanına gelecek. Yaklaşık 3 km uzunluğundaki yürüyüş, bu alanda yapılacak dua ve anma programı ile sona erecek.

BAŞKENTLİ BİNLERCE GENÇ EYMİR GÖLÜ’NDE OLACAK

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları kapsamında başkent Ankara’da düzenlenecek program için binlerce genç Eymir Gölü’nde yürüyecek.

Gençler, TRT Genel Müdürlüğü otopark alanındaki başlangıç noktasından Eymir Gölü sonuna kadar 9,7 km’lik güzergahta yürüyecek. Programda, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından katılımcılara günün anlam ve önemine istinaden şehitlerimizin yiyeceği olan arpa hediye edilecek. Kızılay’ın çorba dağıtacağı yürüyüşte, Çaykur tarafından da çay ikramı yapılacak.
Kaynak: İHA