Suriyeli Çocuklar Hayatlarında İlk Defa Hamsi Yedi

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi Festivali kapsamında Suriyeli çocuklar hayatlarında ilk defa hamsi yedi.

Suriyeli Çocuklar Hayatlarında İlk Defa Hamsi Yedi
Eyüp Belediyesi, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Eyüp’e yerleşen Suriyeli çocukların eğitim aldığı Güzeltepe Hacı Arif Bey İlköğretim Okulu’nda bugün Hamsi Festivali düzenledi.

Hamsi Festivali’ne Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın yanı sıra ilçede görev alan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Suriyeli çocuk katıldı.

Okul bahçesine gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Suriyeli kadınlarla Arapça konuşarak sorunlarını dinledi. Başkan Aydın daha sonra kendi eliyle ekmeklerin arasına hamsileri koyarak çocuklara ikram etti. Hamsiyi ilk defa tadan Suriyeli çocukların heyecanı ve mutlulukları görülmeye değerdi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Suriyeli çocuklarla tek tek ilgilenerek küçüklerini kucağına alıp sevdi. Horon ekibinin sergilediği gösterilere eşlik eden Suriyeli çocuklarda doyasıya eğlendi. Suriyeli bir grup öğrencinin Suriye şarkılarını söyleyerek oyunlar oynaması renkli görüntülere sahne oldu.

Hamsi dağıtma işi bittikten sonra Suriyeli çocuklarla birlikte açıklama yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bugün ikinci Hamsi Festivali yapıyoruz. Eyüp’te Güzeltepe İmam Hatip Lisesinde ikinci öğretimde okuyan Suriyeli çocuklarımızla birlikteyiz. İstedik ki onlar için değişik bir gün olsun. Belki bilmedikleri ve ilk defa gördükleri hamsinin tadını tatsınlar istedik. Diğer Türk kardeşleriyle kaynaşsınlar ve aileleriyle beraber hoş bir anıları olsun istedik. Yaklaşık 700 civarında öğrencinin katılımıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Onlar için bu hamsi festivalinin güzel bir anı olacağını düşünüyorum” dedi.

Suriyeli çocuklar Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın dağıttığı hamsileri alıp okul bahçesinde arkadaşlarıyla beraber yedi. Hamsiyi ilk defa yiyen Suriyeli çocuklar, "Hamsiyi ilk defa yiyorum. Tadını merak ediyorduk. Çok beğendik. Eyüp Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz" dediler.
Kaynak: İHA