Gökçeada'daki Elektrik Arızası

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki elektrik kesintisinin, denizaltı kablolarında meydana gelen arızadan kaynaklandığı bildirildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, adanın enerji ihtiyacını karşılayan sistemin, 1989 yılında Kumlimanı'ndan Gökçeada'ya tesis edilen 34,5 kilovat gücündeki denizaltı kablolarıyla sağlandığı belirtildi.

Arızanın meydana gelmesinin ardından tespit çalışmalarına başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlara değinildi:

"Arızanın, Gökçeada Kefoloz mevkisinden yaklaşık bin 300 metre mesafede denizin altında olduğu anlaşılmıştır. Gökçeada ilçesi elektriği şuanda adada 6 adet jeneratör ile karşılanmaktadır. Denizin altında meydana gelen arızanın onarımı için denizaltı kablo tamiri yapan bir firma ile irtibata geçilmiştir. Denizaltında oluşan bu arızanın tamiri özel donanımlı gemi ile yapılabilmektedir. Gemi, Bandırma'dan hareket edecek olup 23 Aralık Çarşamba günü Gökçeada'ya ulaşması planlanmaktadır. Yapılacak çalışmada, 2 kilometrelik kablo yenisi ile değiştirilecektir. Değişim deniz ve hava koşullarına bağlı olarak 23 Aralık Çarşamba günü ile 28 Aralık Pazartesi günü arasında tamamlaması planlanmaktadır."

Gökçeada'ya, arıza nedeniyle yaklaşık 3 saat elektrik verilememiş, sorun jeneratörlerin devreye alınmasıyla giderilmişti.

Kaynak: AA