Eynesil'de 'Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil' Projesi

Eynesil Kaymakamlığı ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce "Engelimiz Üretime Katılmaya Engel Değil" projesi kapsamında Eynesil ve Görele'deki engelli vatandaşlara dış mekan süs bitkisi üretme konusunda eğitim verileceği bildirildi.

Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin çok geniş kapsamlı ve dokuz ay süreli olacağını söyledi.

Proje kapsamında engelli bireyler ile engelsiz bireylerin, dış mekan süs bitkisi üreterek, kaynaşmasının sağlanacağını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"Karadeniz Bölgesi'ndeki yerel dinamikleri harekete geçirerek, toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Engelliler Destek Programı'na proje hazırlamıştık. Kabul edilen bu program çerçevesinde engellilerin dış mekan süs bitkisi üreterek başkalarının yardımına ihtiyaç duymaksızın sosyal yaşama katılımlarını teşvik edilecektir."

Kurt, katılımcılara ilk önce teorik eğitim verileceğini ifade ederek, "Uygulamalı eğitime başlamadan önce üretilecek süs bitkileri katılımcılarla birlikte kararlaştırılacaktır. Elde edilen ürünler projenin halk üzerindeki etkisini artırmak amacıyla Eynesil ve Görele Belediyelerine ücretsiz olarak verilecektir. Katılımcılara peyzaj üretim alanları gezileri düzenlenecek, proje faaliyetlerine ait bilgi, resim ve değerlendirme sonuçlarının yer aldığı bin adet kitapçık basılarak ilgili yerlere ve kişilere ulaştırılacak" dedi.

Kaynak: AA