Genç Açıklaması 'Kentimizde Paralel Yapıyı Temizleyelim'

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun’un geçmişte ticaretin başkenti olduğuna dikkat çekerek "Kentin tarihi kodlarına dönmek zorundayız. Bu şehri ticari ve tarihi kodlarına döndürdüğümüz de Samsun yeniden ticaret, kültür ve sanatın başkenti haline gelecektir" dedi.

Genç Açıklaması 'Kentimizde Paralel Yapıyı Temizleyelim'
Osman Genç, paralel yapıyla da mücadele edilmesi gerektiğini belirterek

"Dün Adnan Menderes’i asan, Abdulhamid’i tahttan indiren zihniyetin bugün 17 Aralık’ta yeniden ortaya çıktığını" anlattı.

AK Parti Canik İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Canik Kültür Merkezinde yapıldı. AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma ve mahalle başkanları katıldı.

“SAMSUN’DA TİCARETİN ÖNÜNÜ AÇALIM”

Samsun’un geçmişte ticaretin başkenti olduğuna dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şöyle konuştu:

"Şehrin tarihi kodlarına dönmek zorundayız. Bu şehrin ticari ve tarihi kodlarına döndürdüğümüzde Samsun’u yeniden ticaret, kültür ve sanatın başkenti haline getirebiliriz. Canik’te çok önemli işler başarmış bir Belediye Başkanı olarak, bu şehrin bir evladı olarak bu şehirde söz sahibi olanlara tarihi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Samsun’da ticaret alanında, iş dünyasında büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu şehirde işletmeler batıyor ya da buradan gitmek istiyor. Gelin hep birlikte şehrin ticaretinin önünü açalım. Bu kentte rekabete dayalı ticareti geliştirelim. Ticareti herkese yayarsak, riski herkese yaymış oluruz. Eğer bu tarihi çağrıya kulak tıkarsak, şehrimiz için 2023, 2053, 2071 hedefini yakalamak çok zor. Bunu ancak el ele vererek, birlikte başarabiliriz. Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda bu yarışa ortak olmamız için siyaseti, dünyayı, Cumhurbaşkanımızı ve Başbakanımızı iyi okumalıyız. Çünkü siyaset okuma sanatıdır. Şehirleri ileriye taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Yerelde bunu Samsun olarak başarmak zorundayız."

“ŞEHRİMİZDE PARALEL YAPIYI TEMİZLEYELİM”

1 Kasım seçimlerinde Canik’in yüzde 73.8 oranında yüksek bir başarı yakaladığını ifade eden Genç, paralel yapıya da dikkat çekti. Osman Genç, dün Adnan Menderes’i asan, Abdulhamid’i tahttan indiren zihniyetin bugün 17 Aralık’ta yeniden ortaya çıktığını belirterek "Eğer 17 Aralık’ta başarılı olsalardı bugün bambaşka bir Türkiye vardı. Bu paralel yapı şehrimizde de birçok yatırımın önünü tıkamaktadır. Paralel yapı ilimizde de pek çok kuruma sızmıştır ve halen etkin olarak varlığını sürdürmektedir. Siyasette, eğitim, sağlık ve diğer pek çok alanda etkinliğini sürdürmeye devam etmektedir. Devleti yok etmeye kastetmiş bu yapıyla, ihanet şebekeleriyle daha yoğun bir mücadele yürütmeliyiz” diye konuştu.

“DÖNÜŞÜMDE TECRÜBEMİZDEN YARARLANILMALIDIR”

Canik Belediyesi olarak yeni dönemde de eğitimden kültüre, sanattan spora, kentsel dönüşümden ticaretin gelişimine kadar bir çok alanda önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Genç, yaptıkları çalışmaların Samsun’un gelişmişlik kriterlerinin yükselmesine katkıda bulunduğunu söyledi.



Gülsan Sanayi Sitesinin kaldırılmasına değinen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kentsel dönüşüm tecrübesi olan bir belediye olarak milletimizin onayını alarak yaptığımız kentsel dönüşüm projeleri ortadadır. Bu tecrübemizden yararlanılmalıdır. Arzu edildiği ve bize ihtiyaç duyulduğu takdirde bu tecrübemizi ortaya koyarız gereğini yaparız. Dönüşüm planlanırken bütüncül düşünülmeli, şehrin gelecek yüzyılı dikkate alınarak bir dönüşüm yapılmalıdır. Kentimizi gelecek yüzyılın en önemli şehirleri haline getirecek bir dönüşüm planlanmalıdır. Doğru yönetildiği takdirde kentsel dönüşüm bir maliyet getirmekten ziyade katma değer oluşturur ve tüm şehir halkı aynı anda bu dönüşümden kazançlı çıkabilir.”

“SAMSUN-BATUM HIZLI TREN HATTI”

Gülsan Sanayi Sitesi bölgesi için Şehr-i Samsun öneri projelerinin hazır olduğunu vurgulayan Genç, sözlerine şöyle devam etti:

“Şehr-i Samsun projesi, Samsun’u yeniden merkez yapacak bir projedir. Ayrıca Saathane bölgesi için kenti tarihle buluşturacak olan Asl-ı Samsun projemiz mevcuttur. Samsun için çok önemli gördüğüm bir proje de Samsun-Batum hızlı tren hattıdır. Bu projeyi birlik olup hayata geçirilmesini sağlayabilirsek, Samsun’u birkaç adım daha ileri taşımız oluruz. Hükümetimizin 2023 yılına planladığı Samsun-Ankara hızlı tren hattı, Samsun-Batum hattına bağlanarak bu şehrin önü açılmalıdır. Şuna dikkat çekmeliyim ki, şehrimiz için ürettiğimiz projeler dikkate alınmalıdır. Samsun’a 2. Devlet Üniversitesi için tahsis ettiğimiz yer, YÖK’e başvurusu da yapılmasına rağmen onaydan geçmedi. Kaymakamlık binası yeri hazır ancak, Canik’e Kaymakamlık binası yapılmasını öteleyen zihniyet var."

BİRLİK VE BERABERLİĞE DİKKAT ÇEKTİLER

Yoğun katılımın olduğu AK Parti Canik İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuşan AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ile Fuat Köktaş da, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ise, 1 Kasım’da ilçede yakalanan başarıdan dolayı AK Parti Teşkilatına teşekkür etti. Toplantı, mahalle başkanları ve teşkilat mensuplarının görüş, öneri ve taleplerini iletmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA