Seydişehir'den Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım

Konya’nın Seydişehir İlçesine bağlı mahalle muhtarlarının organizasyonuyla toplanan bir TIR dolusu patates, Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Seydişehir'den Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım
Seydişehir Kızılay Şubesi ve ağırlık Ketenli mahallesinde olmak üzere, Dikilitaş, Yaylacık, Çat mahalle muhtarlarının organizasyonuyla gerçekleştirilen Bayır-Bucak Türkmenlerine gıda yardımı 25 bin ton patates, un, battaniye ve giyecekten oluşan 1 TIR dolusu yardım dualarla Hatay’ın Yayladağı bölgesine gönderildi.

Yardım TIR’ının uğurlanması programına, Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Müftüsü Kemal Demirel, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Seydişehir Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, yapılan bu yardımın güzel bir dayanışma örneği sergilediğini belirterek, “Yapılan bu iş son derece değerli. Sizler bu hayırseverliliğinizle değerlerinize ve geleneklerinize bağlılığınızı gösterdiniz. Güzel bir iş yaptınız. Başta Kızılay şube başkanı Tevfik Balcı olmak üzere önayak olan muhtarlarımıza, bağışta bulunan siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da, “Suriye gerginliğinden sonra ülkemize gelen yardıma muhtaç din kardeşlerimize gerek hükümetimiz, gerek halkımız tarafından yardım yapılarak sahip çıkılmıştır. MİT TIR’ları bunun bir örneğidir. Oradaki hem din hem ırk bakımından kardeşlerimiz olan Bayır-Bucak Türkmenlerine Ketenli ve Yaylacık, Dikilitaş, Yaylacık, Çat mahallelerinden toplanan yardım çok anlamlıdır. Bu hayır işinde emeği geçen tüm vatandaşlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Seydişehir Kızılay Şube Başkanı Tevfik Balcı ise, “Hatay Yayladağı bölgesinde bulunan Türkmenlerin her türlü ihtiyacı Kızılay tarafından karşılanmaktadır. Bu mahallelerimizden toplanan başta patates olmak üzere gıda ve yiyecek yardımı yerine ulaştırılmasını Seydişehir Kızılay’ı olarak biz üstlendik. Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ve bu yardım TIR’ın kazasız belasız Yayladağı bölgesine ulaşmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel’in yaptığı dua ile yardım TIR’ı yola çıktı.
Kaynak: İHA