Samsun AB Bilgi Merkezi'nden Eğitime Destek

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile AB Türkiye Delegasyonu işbirliğinde eğitime destek çalışmaları çerçevesinde üç ilkokulda “AB Çocuk Oyun Alanı” ve “AB Kütüphanesi” hizmete açıldı.

Samsun AB Bilgi Merkezi'nden Eğitime Destek
Samsun TSO AB Bilgi Merkezi tarafından il çapında eğitime destek çalışmaları devam ediyor. Samsun TSO ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun işbirliğinde, AB Bilgi Merkezi projesi kapsamında İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinde belirlenmiş olan Düzardıç, Toybelen ve Çatalcam İlkokullarında “AB Çocuk Oyun Alanı” ve “AB Kütüphanesi” etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında söz konusu okulların bahçelerinde öğrencilerin kullanımı için çocuk oyun alanları yaptırıldı. Ayrıca, okulların sınıflarında Türk ve dünya klasiklerinden oluşan çocuk kitaplarının yer aldığı kütüphaneler oluşturularak hizmete açıldı.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, projenin amacının Avrupa Birliği üyeliği çerçevesinde ilkokul öğrencilerinde AB bilincini arttırmak, eğitim kurumlarının standartlarını yükseltmek ve çocukların sağlıklı fiziksel gelişimlerini desteklemek olduğunu belirtti.

Tüm Türkiye çapında yürütülmekte olan proje kapsamında sürdürülebilirliği ve oluşturacağı fayda açısından oldukça inovatif etkinliklerden biri olarak tanımlanan Samsun AB Bilgi Merkezi’nin bu etkinliğinin farklı illerdeki Bilgi Merkezleri tarafından da uygulanarak Bursa, Antalya, Van, Trabzon gibi şehirlere de yayıldığı ifade edildi.
Kaynak: İHA