Gurbetçi Çocukluk Hayali 'Kanatlı Hayvan Parkı' Kurdu

Belçika'da 35 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan gurbetçi, çocukluk hayali "kanatlı hayvan parkı"nı Yalova'da hayata geçirdi.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Bülent Gürçam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1980 yılında çalışmak amacıyla Belçika'ya gidip yerleştiğini söyledi.

Başkent Brüksel'de 35 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını belirten Gürçam, çocukluğunda en büyük hayalinin kanatlı hayvanların bulunduğu park kurmak olduğunu anlattı.

Gürçam, ilçeye döndükten sonra arazi edindiğini dile getirerek, "Çocukluğumdan bu yana güvercin ve diğer kanatlı hayvanlara merakım vardı. 'Neden olmasın' diyerek böyle bir yer oluşturdum. Burada her türlü kanatlı hayvan besliyoruz. Çevremdeki insanlar ile paylaşmaya başladım. İnsanların da merakı çok büyüktü. Bunu görünce işi daha da büyüttük. Artık burası hayvanat bahçesi gibi oldu" ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilerden bazılarının kimi hayvan türlerini ilk kez gördüğünü kaydeden Gürçam, misafirlerin arazideki çadırda çay içerken çocuklarının da hayvanları beslediğini belirtti.

"Koru Kanatlı Hayvan Parkı" ismini verdiği bahçede 35 türden hayvan bulunduğunu aktaran Gürçam, şöyle konuştu:

"Burada her türlü tavuk, hindi, kaz, ördek, sülün, bıldırcın, kanarya, sultan papağanı ve diğer kanatlı hayvanlar var. Yakında birkaç deve kuşu getireceğiz. İstiyoruz ki burada her türlü kanatlı bulunsun, buraya okullardan talebeler gelsin, her türlü kanatlı hayvanları görsün ve onlar hakkında bilgiler alsınlar. Her tür hayvanın kafesleri olacak ve üzerlerine bunlarla ilgili bilgiler yazılacak."

Gürçam, parkın ücretsiz gezilebildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA