Kandilli'de Kur'an Kursu Açılışı

Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, "Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi" kapsamında 04-06 yaş grubu Kur'an Kursu sayısını, 8'e yükseltmek istediklerini bildirdi.

Albayrak, Kandilli beldesinde hizmete giren 04-06 Yaş Kur'an Kursu açılışında, çocuklara belirli bir program dahilinde dini eğitimin yanı sıra sosyal etkinliklere de katılmalarının sağlanacağını söyledi.

Toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesi için Kur'an kurslarına önem verildiğini belirten Albayrak, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında hizmet sunduğu muhatap kitle, gelişen ve değişen şartlara uygun olarak her geçen gün çeşitlenmektedir. Din eğitiminde yaş sınırının kaldırılmasıyla birlikte bu profil çeşitliliğine 4-6 yaş grubu çocuklar da dahil olmuştur."

Albayrak, çocukların ihtiyacı olan dini eğitiminin, pedagojik ilkeler çerçevesinde verildiğini vurgulayarak, Mahalle Muhtarı Ali Erdoğan'a ve kursun faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA