Çumra'da Münazara Yarışmasının Galibi Belli Oldu

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen Liselerarası Münazara yarışmasının finali gerçekleştirildi.

Çumra'da Münazara Yarışmasının Galibi Belli Oldu
Çumra Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen yarışmasının açılış konuşmasını yapan Çumra İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hikmet Asar, bu programı düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Uğur Kalkar ve Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz’a teşekkür etti. Asar, 22 Ekim 2015 tarihinde başlayan münazara yarışmalarının haftada iki gün olmak kaydıyla ve her programa özel bir onur konuğunun katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz ise, 22 Ekim tarihinde başlayan bu yarışmalara 14 okulumuz ve toplamda 42 öğrencinin katılığını belirterek, bu öğrencilerimizin yetişmesinde en büyük emeğin öncelikle ailelerinin daha sonra ise öğretmenlerinin olduğu söyledi.



Başkan Oğuz, “Bu gün bu yarışmanın galibi biz inanıyoruz ki 31 ilçe arasında yapılacak olan Münazara yarışmalarında da birinci olacaktır. Bu programın evet finali bugün yapılıyor olabilir ama Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzle ortak programlarımız devam edecek. Bunlardan ilki ise 22 Kasım 2015 tarihinde başlayacak olan ortaokullar arası ‘Haydi Bil Bakalım’ ve ‘Tarihe Dokunuyorum’ olacak” dedi.

Çumra Belediyesi ve Çumra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlene liseleraarası münazara yarışması Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sedat Çumralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleşti. Yarışma sonunda Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi galip geldi.

Program sonunda yarışmalarda birinci ve ikinci olan okullara çeşitli hediyeler verilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve görev alan tüm öğretmenlere katılım sertifikası dağıtıldı.
Kaynak: İHA