CHP'li Erdem'in Rus Televizyonuna Açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Rus Televizyonu RT’deki iddialarına ilişkin, "Mustafa Kemal'in partisine ülkesini uluslararası alanda iftiralarla güç duruma düşürme gayesi güden vekiller yakışmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası topluma Türkiye'yi terör örgütüne destek veren ülke gibi gösterme girişimlerinin MİT tırlarına düzenlenen operasyonla ayyuka çıktığını belirtti. Turan, bu ihaneti yapanlara karşı hukuk içerisinde mücadelenin sürdüğünü bildirdi.

"Rus aklı, bu örgütün azmini görmüş olacak ki geçtiğimiz hafta aynı yalanlara sarıldı ve Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti olduğunu öne sürdü" ifadesini kullanan Turan, şunları kaydetti:

"İddialar Cumhurbaşkanı'nı ve ailesini hedef alıyordu ki iftiraların paralel bağlantısı gözlerden kaçmadı. Dün de paralel örgüt kontenjanından CHP'de vekil olduğu iddia edilen biri çıktı Rus televizyonuna, DAEŞ'e Türkiye'den sarin gazı temin edildiği iftirasını ortaya attı. Daha önce Twitter'da yazdığı ifadelerde 'Eğer İran-Türkiye karşı karşıya gelirse, Türkiye'ye karşı, İran safında olurum' diyen birinin yaptıkları bizi şaşırtmıyor. Fakat Mustafa Kemal'in partisine ülkesini uluslararası alanda iftiralarla güç duruma düşürme gayesi güden vekiller yakışmıyor. Böyle bir ismin CHP gibi 92 yıllık bir partide siyaset yapıyor olması, en çok da CHP'lilerin sorgulaması gereken bir durumdur. MİT tırları operasyonuyla Türkiye'yi uluslararası ceza mahkemesinde yargılatmak isteyenlerin ikinci bir operasyonu yapılmak isteniyor olabilir. CHP bu konuda bile milli bir duruş sergileyemeyecek ise ne zaman sergileyecek? Geçtiğimiz hafta petrol ticareti, bu hafta sarin gazı... Anlaşılır gibi değil. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan harekete geçmesini ve bu densizliğe dur demesini bekliyoruz. Bu talep siyasi değil, vicdani ve milli bir taleptir."

Kaynak: AA