Kızılay'dan Öğrencilere Giyecek Yardımı

Türk Kızılayı İstanbul Çekmeköy Kadın Kolları Şubesince Görele ve Eynesil’de eğitim gören öğrencilere giyecek yardımı yapıldı.

Çekmeköy Kadın Kolları Başkanı Serpil Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilere giyecek yardımlarını her yıl Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize illerini kapsayan proje kapsamında yedi köy okulunda toplam bin 400 çocuğa iç giyim, bot ve mont dağıtımında bulunduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yardım yapacağımız okulların önceden isim listeleriyle öğrencilerimizin giysi bilgilerini de istemiştik. Bedenlerine uygun olarak gönderdiğimiz bu yardımları şimdi bire bir öğrencilere teslim ettik. Şu anda ekibimizde 7 gönüllü anne var. Bunlar aynı zamanda Çekmeköy Kızılay Şubesinin Kadın Kolları üyeleridir. Biz bu yardımları tamamen kendi çabamızla Çekmeköy'deki hayırsever iş adamlarından tedarik etmiş bulunuyoruz. Başta bu iş adamlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Türk Kızılayı Giresun Şube Başkanı Murat Cansız ise Çekmeköy Kızılay Şubesi Kadın Kolları başkan ve üyelerinin yapmış oldukları çalışmanın takdire şayan olduğunu belirterek, "Görele ilçesi Koyunhamza Ortaokulundaki ve Eynesil İshaklı Köyündeki öğrencilerimize Serpil Hanım ve ekibi sayesinde giyecek yardımında bulunuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Koyunhamza Ortaokulu’ndaki giyecek dağıtımında Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, Eynesil’in İshaklı Köyünde de Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Göl de katıldı.

Kaynak: AA