Engelliler İçin Veritabanı Oluşturulacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye engelli sisteminde 1500 engelli vatandaşın bulunduğunu belirterek, engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için Engelli veri tabanı oluşturulacağını açıkladı.

Engelliler İçin Veritabanı Oluşturulacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Antalya’da yaşayan engelli vatandaşları ve ailelerini yemekte bir araya getirdi. Cam Piramit’te verilen yemeğe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Öğrencilerin Menderes Türel’e yoğun ilgisi oldu. Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, engelli vatandaşlara hizmet etmenin gönül işi olduğunu söyledi.

Menderes Türel, engelli vatandaşlara sosyal yardımlar yaptıklarını ifade ederek, tekerlekli sandalyeden, diğer desteklere kadar imkanları ölçüsünde yardım ettiklerini söyledi

“SİSTEMİMİZDE 1500 ENGELLİ BULUNMAKTADIR”

Kendisinin, eşinin ve daire başkanlarının engellilere yardım etme konusunda gönül verdiklerini hatırlatan Türel, “Mutlaka yapacağız dedik, Allah yardım etti, birçok hizmeti gerçekleştirdik. Evde bakım hizmetiyle, bakım elemanlarımız, ev temizliğinden alışverişe kadar destek oluyorlar. Engelli kardeşlerimize su tarifesinde indirim uyguluyoruz. Yine yüzde 40 ve üzeri engelli kardeşlerimize, arkadaşlarımıza ve refakatçilerine ücretsiz toplu ulaşım imkanı hizmeti sağlıyoruz. Sistemimizde 1500 engelli bulunmaktadır. Yavuz Özcan Parkı’nda kurduğumuz merkezde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu danışmanlık, sağlık, hukuk, psikolojik destek, çocuk gelişimi gibi bir çok alanı kapsamaktadır. Engelsiz ulaşım aracı ile taşıma hizmeti, görme engellilere sesli kütüphane hizmeti veriyoruz” dedi.

“MERKEZDE ENGELLİ VE ENGELLİ YAKINI SOSYAL TESİS”

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini gurur duyulacak bir eser haline getirdiklerini söyleyen Türel, “Merkezde Engelli ve Engelli Yakını Sosyal tesisi de kurduk. 25 oda ve 85 yatak ile önemli bir ihtiyacı karşılamış olduk. Ayrıca merkez ilçeler dışındaki 14 ilçemizden engelli ailelere tatil yapma, dinlenme imkanı da veriyoruz. Burada engelli insanlarmız ailelerle birlikte kalarak tedavi görebiliyorlar. Merkezimizde 48 derslik, toplantı salonları, eğitim atelyeleri, yarı olimpik yüzme havuzu, hidroterapi havuzu, serası, yaşam köyü ile büyük bir hizmet vermektedir. Burada öğretmenlerimiz, uzmanlarımız 571 engelliye çok kıymetli bir mesai veriyorlar” diye konuştu.

“ENGELLİ İNSANLARIMIZI ENGELLİ VERİ TABANINA KAYDEDECEĞİZ”

Antalya’yı tam olarak engelsiz şehir yapana kadar bu mücadelenin devam edeceğinin müjdesini veren Türel, “Yeni projelerimiz de önemlidir. Antalya’da bütün engelli insanlarımızı Engelli veri tabanına kaydedeceğiz. Böylece gerekli hizmetleri kontrol etmemiz, daha iyi hizmet vermemiz mümkün olacak. Otobüs şoförlerine engelli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeleri için eğitim vermeyi de planlıyoruz. Bu hizmetlerimizde derneklerimiz, STK’larımız, Miili Eğitim gibi kamu kurumlarımız, Aile Bakanlığımız ile işbirliği yapıyoruz” dedi.

Toplantıda 5 farklı ilçelerde ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı ‘Hayalimdeki Engelsiz Antalya’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren engelli öğrencilerine ödülleri verildi.

Öğrenciler ödüllerini Menderes Türel ve Eşi Ebru Türel’in elinden aldı. Bir çok öğrenci Menderes Türel ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Toplantı, Özel Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören öğrencilerin etkinlikleri ile son buldu.
Kaynak: İHA