Başkan Tutal, Ankara'da Temaslarda Bulundu

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İhtisaslı Organize Hayvancılık ve proje çalışmaları için Ankara’da temaslarda bulundu.

Başkan Tutal, Ankara'da Temaslarda Bulundu
Belediye Başkanı Tutal, Seydişehir’de bir süre önce Organize Hayvancılık kurulması için başlattığı çalışmaları Ankara’da milletvekilleri ve bürokratlarla görüştü. Konya Milletvekili Ömer Ünal ve Tarım Bakanlığı bürokratları ile bir araya gelen Başkan Tutal, Seydişehir’in sanayileşmenin yanında tarımın, özellikle de besiciliğin oldukça yaygın olduğunu belirterek, bu sektörde gelişime açık yetiştiricileri ve esnafları aynın bir çatı altında toplanması için ihtisaslı organize hayvancılığın şart olduğunu, bunun içinde 420 hektar gibi büyük bir alanda İhtisaslı Organize Hayvancılık Bölgesi için çalışmaları başlattığını söyledi.



Günümüzde besiciliğin, gelişen Türkiye’de, gelişen bir Seydişehir için çok önemli bir sektör olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Tutal, “İhtisaslı Organize Hayvancılık Projemiz olumlu sonuçlar veriyor. Çalışmalarımızı Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı ile paylaştık. Konya Milletvekilimiz Ömer Ünal ve bakanlık bürokratlarımız ile konuyla ilgili verimli çalışmalarımız oldu. Seydişehir için projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA