Konya'da Kültür Sanat

KONYA - Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında düzenlediği, Mevlana'nın bazı şiirlerinden oluşan tek perdelik gösterisi "Aşkın da Aşık Olduğu Aşk" adlı şiir kolajını sunacak.

Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Konya'da çok sayıda kurum ve kuruluşun işbirliğiyle bu yıl "Aşıkların niyazı kabul ola..." temasıyla düzenleniyor.

7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde Şeb-i Arus Projesi adı altında hazırlanan özel kolaj, KDT Müdürü Alpay Aksum ve Müdür Yardımcısı Ferdi Dalkılıç'ın seslendirmesiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Şiir dinletisi 11 Aralık Cuma ve 12 Aralık Cumartesi günleri saat 20.00'de KDT sahnesinde seyircisiyle buluşacak.

Törenler kapsamında bugün Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak, Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda saat 13.30'da "Hz. Mevlana'da Birlik ve Kardeşlik" konulu konferans verecek. Ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası Rumi Medeniyetler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından İnce Minare Müzesi'nde saat 15.00'te Hz. Mevlana'dan Hadis Sohbeti yapılacak.

- Yunus Emre Oratoryosu

Bu yıl ilk olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Senfoni Orkestrası Devlet Çoksesli Korosunca "Yunus Emre Oratoryosu" seslendirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Özhan, törenler boyunca topluluk üyeleriyle Mevlana Kültür Merkezi'nde Türk Tasavvuf Müziği konseri veriyor. Konserin ardından saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezi sema salonunda sema ayini şerifi icra ediliyor.

Kaynak: AA