Kars'ta Huzur Toplantısı Düzenlendi

KARS -Kars Emniyet Müdürlüğü’nce güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kars'ta Huzur Toplantısı Düzenlendi
İl Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ‘Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı’na STK’lar ve mahalle muhtarları ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantıda, mahallelerde yanmayan sokak lambaları, sokaklarda dolaşan başıboş köpekler, toplu taşıma ve trafik gibi sorunlar masaya yatırıldı. Emniyetin kendi bünyesinde, görev ve vazife sorumlulukları içinde sürekli bir çalışma içinde olduğunun kaydedildiği toplantıda, muhtarlar, STK’lar, vatandaşların da toplumdaki huzurun oluşması, yaşatılması ve korunmasında önemli görevlerinin olduğu belirtildi.

Huzur Toplantısı’nda konuşan Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2’nci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Demir, “Bu anlamda da motivasyonumuz da yüksek. Kars’ta belli başlı metropollere bakıldığı zaman suç oranı oldukça düşük. Bir iki münferit hadise toplumda büyük infial oluşturabiliyor. Konuları küçükken çözmek lazım. İlimizde çok şükür, özellikle gençler nezdinde uyuşturucu problemiyle ilgili bir sorun yok. Bunu istatistiklerle ve yaptığımız çalışmalarla söylemek mümkün” dedi.

Güvenlik Toplantısı daha sonra mahalle muhtarlarının sorunları anlatmalarıyla devam etti. Toplantında yanmayan sokak lambaları, başı boş cadde ve sokaklarda dolaşan köpekler ve dolmuş sürücüleri ile ilgili sorunları dile getirildi.

Kaynak: İHA