İzmir Travel Turkey'de Kastamonu Rüzgarı Esti

Bu yıl 9.’su düzenlenen İzmir Travel Turkey Fuarı’na Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın organizasyonunda Kastamonu Valiliği ve ilçe belediyeleri katılarak il ve ilçe turizmine katkı sağladı.

İzmir Travel Turkey'de Kastamonu Rüzgarı Esti
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın açılışını yaptığı fuarda, Kastamonu standı diğer stantlara göre büyük farklılık oluşturdu.

Ünlü futbolcu Tanju Çolak’ın ve Kozmik Bilim Uzmanı ünlü Bilim Adamı Ahmet Maranki’nin de tanıtım için yer aldığı Kastamonu Valiliği’nin daveti üzerine bulundukları stant da Kastamonu’nun tanıtımı yapıldı.

Taşköprü Belediyesi’nin 10 bin adet sarımsak dağıttığı fuarda, Pınarbaşı Belediyesi’nin kara çorba, İhsangazi Belediyesi’nin siyez bulguru pilavı ve KATSO’nun da pastırma ikramı İzmirlilerden tam not aldı.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın’ın yanı sıra Kastamonu standını, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, KATSO Başkanı Selçuk Arslan, KESOB Başkanı Dursun Ergin, Kuzeykent Muhtarı Ayhan Kılıç ve çok sayıda İzmirli vatandaş ziyaret etti.

Ayrıca Kastamonu standını, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da ziyaret etti.

Kastamonu standında ayrıca yöresel el ürünlerinin yanı sıra Şapka ve Bebek Müzesi’ndeki eserler de sergilendi. Fuar, 13 Aralık Pazar günü sona erecek.
Kaynak: İHA