Geleneksel El Sanatları Gelecek Kuşaklara Aktarılıyor

Ağaçören ilçesinde kadınlara yönelik açılan "Kırkyama kursu"nu tamamlayanlara sertifikaları verildi

Aksaray'ın Ağaçören ilçesinde kadınlara yönelik açılan "Kırkyama kursu"nu tamamlayanlar sertifikalarını törenle aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Ağaçören Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 24 Haziran-8 Aralık tarihlerinde açılan 552 saatlik kurs tamamlandı.

İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika töreni öncesinde kurs boyunca hazırlanan ürünlerin sergisinin açılışı, Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve kursiyerlerin katılımıyla yapıldı.

Ardından, Türk el sanatları içerisinde önemli bir yer tutan kırkyamanın gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Adile Ataklı, Ağaçören, Gülağaç, Taşpınar, Sultanhanı ve diğer yörelerde başta halıcılık olmak üzere birçok geleneksel el sanatının bulunduğunu, bunların Aksaray kültürünün en önemli ögeleri arasında olduğunu söyledi.

Kültürel değerlerin geçmişle gelecek arasında güçlü bir bağ kurduğunu ve kuşaktan kuşağa aktarılarak mutlaka yaşatılması gerektiğini belirten Ataklı, açılan kursun sosyal ve kültürel yönden önemli sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

Kurs eğitmeni Ayşegül Sert ve kursiyerleri tebrik eden Ataklı, destek olan kurumlara teşekkür etti.
Kaynak: AA