Buji İle Cam Patlatan Hırsızlar Kamerada

Adana’da iki kişinin park halindeki iki araçtan önce keşif yapıp sonra buji ile camlarını kırarak hırsızlık yapması saniye saniye görüntülendi.

Buji İle Cam Patlatan Hırsızlar Kamerada
Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. 2 kişi, Aliya İzzet Begoviç Bulvarı’nda bir iş yerinin önüne park eden araçları takibe başladı.

Bir süre sonra iki kişiden biri gelerek pikap ve yanındaki otomobilin camından bakıp arkadaşına eliyle işaret ederek iki çanta olduğunu bildirdi.

Yaklaşık 1 dakika sonra ise iki hırsız pikap ve otomobilin yanına geldi. Önce pikaba yaklaşan hırsızlardan biri diğerine set oluştururken diğeri de elindeki bujiyi pikabın camına atarak kırdı. Kırılan camdan hırsızlar hemen içerideki çanta ve malzemeleri aldı. Sonra iki hırsız otomobilin yanına geldi. Yine aynı yöntemle otomobilin camına buji attılar ancak cam kırılmadı. Hırsız hemen ikinci kez bu sefer daha hızlı bir şekilde bujiyi yeniden attı. Cam ikinci atışta kırılınca, içerideki çantayı alan hırsızlar kaçtı. Olaydan sadece 10 saniye sonra ise otomobilin sahibi Yunus Akarcalı koşarak iş yerinen dışarı çıktı. Hırsızların arkasından bağırdı ancak şahıslar 01 FT 534 plakalı otomobil ile kaçınca takipten vazgeçip hemen polisi aradı. Bu arada, Akarcalı’nın diğer akrabaları da çıkıp otomobilin yanına gelince şok oldular. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Polis ise kısa süre sonra olay yerine gelip inceleme başlattı. Yapılan incelemede hırsızların Hacer Elmalı’ya ait 01 UA 141 plakalı pikaptan Eskişehir Üniversitesi’nde okuyan Ayşe Büşra Yılmaz’a ait sırt çantası, 70 lira, bayan cüzdanı, ehliyet, bebek kıyafetleri, ev anahtarı, cep telefonu, Yunus Akarcalı’ya ait olan 01 DEN 18 plakalı otomobilden çocuk çantası ve ev anahtarı çalındığı tespit edildi.

Polis güvenlik kameralarını incelediğinde zanlıların hırsızlık olaylarından çok sayıda kaydı olan polisler tarafından da tanınan Mahir G. (23) ile İsmail G. (39) isimli şahıslar olduğunu belirledi. Polis bu tespitin ardından hırsızların yakalanması için çalışma başlattı. Polis zanlılardan Mahir G.’yi 8 Aralık günü Sarıçam Esentepe Mahallesi’nde gece saat 04.00’da yakaladı. Zanlının üzerinden buji çıktı. Polis zanlıyı emniyete getirerek sorguya aldı. Güvenlik kamerası görüntüleri izletilen zanlı, görüntüdeki kişinin kendisi olmadığını ancak şapkalı şahsın Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde oturan İsmail G. olduğunu söylediği öğrenildi. Zanlı sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Polis ikinci zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.
Kaynak: İHA