Bulanık'a Atanan Uzman Doktorlar Göreve Başladı

Muş’un Bulanık Devlet Hastanesi’ne atanan uzman doktorlar göreve başladı.

Bulanık'a Atanan Uzman Doktorlar Göreve Başladı
Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada, hastaneye atanan Çocuk Uzmanı Dr. Hale Molla Kâfi, Genel Cerrahi Uzmanı Ela Ekmekçigil, Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Demir ve ruh ve sinir hastalıkları Uzmanı Seda Türkili’nin hasta kabul etmeye başladıkları belirtildi. Yeni atanan ve göreve başlayan 4 uzman doktor ile Bulanık Devlet Hastanesi’nde hizmet veren uzman doktor sayısının 10’na yükseldiği ifade edildi.

Hastanede 10 uzman doktor, 8 pratisyen tabip, 4 diş tabibi olmak üzere 170 personelin görev yaptığını ifade eden Bulanık Devlet Hastanesi Müdürü İsmet Subaşı ise, hastanenin yeni atamalarla birlikte ilçe halkına daha iyi koşullarda sağlık hizmeti vereceğini söyledi.

Subaşı, "Bilindiği üzere bazı hekimlerimizin mecburi hizmet sürelerinin dolması üzerine hastanemizden ayrılmışlardır. Bazı branşlarda hastanemizde ihtiyaç artmıştır. İhtiyacın artması gibi nedenlerinden dolayı boşalan veya ihtiyaç duyulan branşlarda Bakanlığımızca uzman hekim takviyesi yapılmıştır. Büyük olan hastanemiz hizmet ağına her geçen gün yeni hekimlerin eklenmesiyle birlikte vatandaş memnuniyetinin üst seviyede tutulması sağlanmaktadır. Ayrıca eksik olan diğer dallarda da atamaların yapılması için gerekli girişimlerde bulunduk" dedi.

Hastane sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Ayşe Zırhlı ise, hastaneye yeni ataması yapılan doktorların hasta kabulüne başladığını belirterek, "Hastanemizde görev yapan ve yeni başlayacak olan uzman doktorlarımızla Bulanık halkına vermiş olduğumuz kaliteli hizmetin artacağı inancındayım. Hastanemiz, bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek durumda, özellikle evde hizmet ve çocuk hastaların hem rahat etmeleri ve çocukları emzirme odaları bile faaliyete açtık ve yeni gelen hekimlerle de halkımıza en iyi hizmetin verilmesi noktasında azami şekilde çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

Uzman doktorların hizmet vermesiyle birlikte hastanedeki uzman doktor sayısının 10’na yükseldiğini ifade eden Devlet Hastanesi Başhekimi Sadrettin Arslan, "Hastanemize doktorlar günübirlik geliyordu, şimdi ise geçici süre ile atandılar. Hastanemizin daha da gelişmesi için girişimlerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA