Kulu'da Doğalgaz Toplantısı

Kulu'nun doğalgaza kavuşması için Kulu Kaymakamlığı ile Kulu Belediyesinin düzenlediği bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı.

Kulu Başkanı Ahmet Yıldız, doğalgaz başvuru süresinin uzatılmasının ardından Kulu'ya doğalgazın geleceğini kaydetti.

10 binden fazla kişinin yaşadığı ilçelere doğalgazın verilmesi için elektrik abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz bağlatma girişiminde bulunması gerektiğini belirten Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aboneler 335 lira bağlantı bedelini Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Kulu Şubesine Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından açılan hesaba yatırması gerekmektedir. Bu süre sonunda şartları yerine ilçelere BOTAŞ doğalgaz hatları için gerekli yatırımlara başlayacaktır."

- "Doğalgaz Kulu için önemlidir"

Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ise konuşmasında doğalgaz konusunun ilçede birlik olmak için vesile olduğunu, Kulu'lu vatandaşlar için doğalgazın önemli olduğunu vurgulayarak, "Şu an Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de çalışıyoruz, doğalgaz’ın ilçeye gelmesi Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasını hızlandırır. Bu bir vesile. Burada STK’lar, Muhtarlar, İş adamlarına ve vatandaşlarımız bize destek olursa bizde bu konuyla alakalı elimizden ne geliyorsa yapmaya talibiz."

Toplantıya katılan siyasi parti temsilcileri, sivil kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve büyük esnaflar Kulu’ya doğalgaz gelmesi konusunda hem fikir olduklarını ve bu konudaki çalışmalara her türlü yönden destek vereceklerini dile getirdiler.

Toplantıya, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA