Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Sarı'dan Okul Ziyareti

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 2016 yılındaki ilk işlerinin Bingöl’de Güzel Sanatlar ve Spor lisesi yapmak olduğunu belirtti.

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2016 yılındaki ilk işlerinin Bingöl’de Güzel Sanatlar ve Spor lisesi yapmak olduğunu belirtti.

Sarı, Bingöl Merkez Güzel Sanatlar Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerle görüştü.

Milli Eğitim Müdürü Sarı, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, Güzel Sanatlar Lisesi için bir bina yapamadıklarını, bunun bir eksiklik olduğunu ve 2016 yılındaki ilk önceliklerinin Güzel Sanatlar ve Spor liseleri yaptırmak olduğunu söyledi.

Güzel düşünen, güzel kalem tutan, güzel fikirler üreten insanlara ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Sarı, "İnsanların gözü Fen lisesinde. Fen lisesi de gerekli. Ama, bana göre burası oradan daha kıymetlidir. Bize sanat ruhuna sahip insanlar lazım. Sanatlı insan merhametlidir, sanat insanı sevgi insanıdır, sanatçı insanda eziyet yoktur. Çünkü estetik düşünür, güzel düşünür, her şeye güzel bakar" dedi.

Güzel Sanatlar Lisesinin geçen yıl güzel bir başarı elde ettiğini ve Bingöl’ün adını duyurduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Geçen yılda güzel başarılar elde ettiniz. Bu anlamda sizleri önemsiyoruz. Siz buraya yetenek sınavıyla yerleşiyorsunuz. Öğrenci sayısı en az olan okul Güzel Sanatlar Lisesidir. Bir çok okulun kontenjanı artarken, sizin okulun kontenjanına dokunmadık. Bu nedenle buranın kıymetini bilin. Size yeni bir mekan yapmak için, kendi okul binanıza kavuşmanız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İlk işimiz seneye okul yapmak olacak, bu bizim eksikliğimiz ve size sözümüz olsun."Sarı, daha sonra Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Muhittin Telci ile Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Bahattin Alın ile bir süre görüştü.
Kaynak: AA