'Böcek'te 'Sahte' Rapor Davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma sırasında "sahte rapor" düzenledikleri iddiasıyla eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Palaz'ın da arasında bulunduğu 3 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma sırasında "sahte rapor" düzenledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz'ın da arasında bulunduğu 3 sanık, yeniden hakim karşısına çıktı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Palaz, Gökhan Vıcıl, Hamza Turhan ve avukatları ile müdahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı katıldı.

Duruşmada, Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 13 sanık hakkında açılan ve incelenmek üzere istenen dava dosyasının henüz gönderilmediği belirtildi.

Ayrıca, Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın dilekçe vererek, müvekkilinin çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 11 sanık hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği" suçundan açılan dava ile bu davanın, birbiriyle irtibatlı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesi talebi tutanağa geçirildi.

Sanık avukatları, daha önce tutuklu olan ve geçen celse kefaletle serbest bırakılan müvekkillerinin yatırdıkları teminatın iadesini istedi.

Mahkeme heyeti, birleştirme talebinin daha sonra değerlendirilmesine ve taraf avukatlarına, dosyaya giren evraka ilişkin beyanda bulunmaları için süre tanınmasına karar verdi.

Kefaletlerin iadesi talebini reddeden heyet, duruşmayı erteledi.

İddianamede sanıkların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla bağlantılı soruşturma sırasında "sahte rapor" düzenledikleri öne sürülüyor ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme ile resmi belgede sahtecilik" suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor.
Kaynak: AA