Burhaniye'de Kaymakam Öner Zeytin Hasadına Katıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasat sezonu başlarken, Kaymakam Hüseyin Öner, zeytin hasadı yapan vatandaşları ziyaret etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdal Aldağ ile birlikte Pelitköy mahallesinde Yahya Ağacık’a ait zeytin bahçesinde hasat yapan işçileri ziyaret eden Kaymakam Öner, işçi ve üreticilerle sohbet etti.

Burhaniye'de Kaymakam Öner Zeytin Hasadına Katıldı
Bereketli bir sezon dileğinde bulunan Kaymakam Hüseyin Öner, yöredeki çiftçilerin yüzde 70’inin geçimini zeytinden sağladığını söyledi.

Kaymakam Hüseyin Öner,” ’’Burhaniye’mizde, tarım arazilerinin % 75’ ini kaplayan alanda 177 bin dekar alanda zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yıllara göre değişmekle beraber ortalama 40 bin ton verim elde edilmekte olup, bu zeytinlerden yaklaşık 5. bin ton zeytinyağı üretilmektedir. Toprak ve iklim yapısı itibariyle ilçemizde yetiştiriciliği yapılan zeytinlerden elde edilen zeytinyağı dünyada kalitesini ispatlamıştır. Bu kalitedeki zeytinimizin maliyetlerini düşürmek için makineli tarımın geliştirilmesi gerekmektedir” dedi.

İlçe Müdürü Erdal Aldağ da,” Bölgemiz ve İlçemizin sembolü olan ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkısı olan Zeytinin yetiştiriciliği, bakımı, hastalık ve zararlılarla mücadelesi ve hasadına kadar İlçe Tarım Müdürlüğümüz olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Başta zeytin olmak üzere tarımsal her konuda İlçe Müdürlüğümüz uzman personellerince çiftçimizin ayağına kadar giderek eğitimler vermekteyiz. Zeytinin hasadı kadar, zeytinyağının muhafazası da önemlidir. Zeytinyağının kalitesinin bozulmaması için uygun ve steril koşullarda sıkımının yapılması, uygun depolarda ve ambalajlarda korunması gerekmektedir. İlçemizde 15 adet Zeytinyağı üretimi, 32 adet Yağhane ve yağ dolumu ve 29 adet Fermente ve salamura ürün üretimi yapan toplam 76 adet üretim tesisi bulunmaktadır.’’ dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner, zeytin üreticilerine gerekli her türlü desteği vereceklerini, hasadın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını, çiftçimize bereketli ve bol kazançlar getirmesini diledi.
Kaynak: İHA