Ankaralılar 'Lalenin Yolculuğu Ve Muş' Sergisine Hayran Kaldı

Muş’u açtığı fotoğraf sergileri ve dergilerle tanıtan fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, Ankara’da açılan ‘Lalenin Yolculuğu ve Muş’ adlı fotoğraf sergisinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek; Bursa, İzmir, İstanbul ve Hollanda’da sergi açacağını söyledi.

Ankaralılar 'Lalenin Yolculuğu Ve Muş' Sergisine Hayran Kaldı
Yurt içi ve yurtdışında Türkiye’nin turizmdeki sembolü haline gelen Muş Lalesi’ni Ankaralılarla buluşturan Muşlu Fotoğraf Sanatçısı Adem Kapan, serginin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Daha önce Anadolu Jet Uçuş Noktası, National Geographic ve birçok dergide ‘Muş ve Laleyi’ anlatan fotoğrafları ile dikkat çeken fotoğraf sanatçısı Adem Kapan, Ankara’da açılan ‘Lalenin Yolculuğu ve Muş’ adlı fotoğraf sergisi ile Muş’un tüm güzelliklerine milyonlarca insanın tanık olduğunu söyledi.

Muş’un bilinmeyen doğa ve tarihi güzellikleri ile insanının sıcakkanlılığını fotoğraflarla anlatmak istediğinin altını çizen Kapan, “Yaklaşık 18 yıldır özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ‘Muş Doğa Gezginleri’ adı altında bir grup arkadaşımızla dağ yürüyüşleri, kültürel faaliyetler ve sosyal aktivitelerde bulunduk. Önce hobi olan bu aktivitelerin gerçek yüzünü ve görülmeye değer anları fotoğraf kareleri ile ülkemize ve tüm dünyaya göstermeyi amaç edindim. Bu vesileyle çektiğim tüm fotoğraf karelerinin herkesin görmesi gerektiğine inandım ve bunu dergi ile sergilerle beğeniye sunduk. Hiçbir şekilde menfaat gözetmeden sadece bölgemizi anlatmak, tanıtmak ve göstermek için canla başla çalıştık. İlk sergiyi Almanya’da açıp ardından Ankara’da devam ettik. Şimdi ise kısmet olursa Bursa, İzmir, İstanbul ve Hollanda’da sergilere açacağız” dedi.

Açılan sergilerle Muş ve lalenin büyük beğeni topladığını kaydeden Kapan, “Batıdaki insanlarımızın bu bölgeye olan bakış açısını değiştirmek ve buraları ziyaret etmeleri için bu sergilere devam edeceğiz. Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açtığımız bu serginin yetkililer tarafından ‘en büyük sergi’ olduğunun söylenmesi bizi açıkçası gururlandırdı. Bize bu imkanı sağlayan başta Sayın Valimiz Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Korkut İlçe Kaymakamımız Abdulgani Mağ ve Korkut Belediye Başkanımız Haşim Arık’a çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların bu desteği ile hem Muş’u hem de laleyi en iyi şekilde tanıttık” diye konuştu.

“LALEYİ GÖRÜCÜYE ÇIKARACAĞIZ”

Nisan ayının sonu ve mayısın ilk haftasında çıkan laleleri tanıtmak amacıyla nisan ayında tekrar Ankara’da sergi açıp Muş’un turizmine katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Kapan, “Türkülere, destanlara ve en önemlisi Türkiye’nin turizminin sembolü olan Muş Lalesi sayesinde Muş’un turizmine ciddi bir katkı sunmayı planlıyoruz. Onun için laleler açmadan Ankara’da bir sergi açarak batıdaki insanlarımızı buralara getirmeyi planlıyoruz. Muş insanının misafirperverliğini, sıcakkanlılığını ve doğal güzelliklerinin sadece fotoğraf karelerinde değil aynı zamanda şahit olunması için herkesi buraya davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA