Büyük Göğüsler Kıyafet Seçimini Kısıtlayabiliyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, büyük göğüslerin kıyafet seçimini de kısıtlayabildiğini söyledi.

Büyük Göğüsler Kıyafet Seçimini Kısıtlayabiliyor
Op. Dr. Şahin, yaptığı açıklamada, “Memeler dişiliğin sembolü olan organlardır. Hem şekil hem de fonksiyonları açısından kadınlar için önemlidir. Memelerde ortaya çıkabilecek problemler hem sosyal hayatı hem de psikolojiyi olumsuz yönde etkileyebilir.Büyük göğüsler bel ağrıları,boyun fıtığı,kamburluk gibi sorunlara neden olurken kıyafet seçimi özgürlüğünü de kısıtlayabilir.Kişi eğer küçük göğüslere sahipse kendini yetersiz ve mutsuz hissedebilir.Meme operasyonları arasında meme büyütme,meme küçültme,meme dikleştirme ve meme asimetrisi yer almaktadır.Meme dikleştirme ameliyatı ile kilo alıp vermeye bağlı veya hamilelikten sonra sarkmaya bağlı memede oluşan deformasyonlar giderilebilir” dedi.

Meme küçültme ameliyatının büyük memelerin getirdiği bir takım sağlık problemlerini sırt ağrısı, el bileklerinde ağrı, memelerin altında aşırı terleme, pişik ve enfeksiyon gibi çözmek bununla birlikte kadınlarda göğüslerin görünüşünü daha estetik hale getirmek için yapılan bir ameliyat olduğunu anlatan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, “Meme büyütme operasyonları ise kişinin vücuduna göre küçük kalan veya göğüsleri arasındaki oratantısızlığı gidermek amacıyla meme protezleri kullanılarak yapılan bir operasyondur. Meme ameliyatı olmayı planlıyorsanız bir plastik cerraha başvurup bilgi almalı ve muayene olmalısınız. Herhangi bir kalp damar ya da kan hastalığınızın olup olmaması; diyabet hastası olup olmamanız ve sigara kullanıp kullanmadığınız gibi durumlar önemlidir. Ameliyatlar sonrası bir gebelik planlayıp planlamadığınız önemlidir. Göğüsleriniz ile ilgili beklentilerinizi hoşunuza gitmeyen tüm ayrıntıları irilik, asimetri, meme başlarının genişliği gibi tüm detayları doktorunuz ile paylaşmalı ve ameliyat ile nelere çözüm bulacağınızı öğrenmelisiniz” diye konuştu.

Kaynak: İHA