Kayseri Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş

Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Ali Ateş, kış mevsiminin başlaması ve havaların soğuması nedeni ile şoför esnafı ve sürücüleri uyararak, araçlarının kışlık bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

Ateş, 1 Aralık’ta kışlık lastiklerin takılmasının ham kanun hem de şoförlerin sağlığı için zorunlu olduğunun altını çizerek, "Şoförlerimiz kışlık lastiklerini mutlaka taktırmalıdır" dedi.

Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayanlara 571 TL trafik para cezası uygulandığını hatırlatan Başkan Ali Ateş, sürücülerin araçlarının kışlık bakımını zorunlu olduğundan, kışlık bakımın önemli olduğuna dikkat çekti. Ateş, özellikle araçların lastiklerinin yanında akülerine, radyatörlerine antifrizini, cam suyunu donmayacak cinsten antifrizli su koymalarını, fren sistemlerini, kalorifer ve klima sistemlerini gözden geçirerek kontrollerin yaptırılması gerektiğini bildirdi.

Ateş, "Ülkemizde kazaların çoğu tedbirsizlik, önceden önlem almama, hava ve yol durumuna uymama, özellikle kış mevsiminde gizli buzlanmadan kaynaklanmaktadır. tüm sürücülerimizin gerekli önlemleri almaları, kazasız belasız bir kış mevsimi geçirmelerini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA